Etusivu > POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Rattijuopumus, sakko, Tuomiot, Vankeus > Oudot selitykset paljastivat 2,62 promillen humalassa ajaneen poliisin

Oudot selitykset paljastivat 2,62 promillen humalassa ajaneen poliisin

11.2.2011

Ojaan ajaminen ja sen jälkeen kerrotut omituiset selitykset paljastivat turkulaisen poliisin syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen viime heinäkuussa Kaarinassa. Turun Sanomat kertoi perjantaina, että poliisia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut poliisin kolmen ja puolen kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 720 euron sakkoihin.

Tapaus paljastui, kun poliisi suistui autollaan ojaan Luodontiellä Kaarinassa. 2,62 promillen lukemat puhaltanut poliisi pyysi ensin vaimoltaan, että tämä sanoisi ajaneensa autoa. Vaimon kieltäydyttyä poliisi väitti, että ajaja olikin tuntemattomaksi jäänyt nainen. Tällaista naista ei kuitenkaan koskaan löydetty. Myös poliisin antamat selvitykset siitä, missä hän naisen tapasi, vaihtelivat, minkä vuoksi oikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana. Poliisi kiisti epäilyt vielä oikeudessa ja vaati valtiota korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa. Poliisipäällikkö Tapio Huttunen kertoi perjantain Turun Sanomissa, että vastaavien tapausten jälkeen poliisit eivät ole palanneet hoitamaan virkaansa.

Turun Sanomat 11.2.2011

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/196348/Oudot+selitykset+paljastivat+262+promillen+humalassa+ajaneen+poliisin

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109224-ts-oikeus-kummeksui-poliisin-selitysta