Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Silminnäkijä: Poliisipomo löi naista nyrkillä päähän

Silminnäkijä: Poliisipomo löi naista nyrkillä päähän

8.8.2012

Poliisipäällikköä Jouko Saloa epäillään joensuulaisessa ravintolassa tapahtuneesta naisen pahoinpitelystä. Silminnäkijä kertoo Iltalehdelle, mitä kyseisenä iltana oikein tapahtui.

Iltalehti uutisoi tiistaina, miten poskeensa ruhjeen saanut nainen teki asiasta rikosilmoituksen Joensuun poliisille, mistä asia siirrettiin valtakunnansyyttäjänvirastolle. Pahoinpitelystä on parhaillaan meneillään rikostutkinta.

Rikosilmoitukseen johtaneet tapahtumat joensuulaisessa hotelli Kimmelissä käynnistyivät kesken kansainvälisen poliisien illanvieton, kun Helsingin rikostorjuntapäällikkö Jouko Salo oli tanssimassa.

Iltalehden tavoittama silminnäkijä havaitsi tapahtuneen läheltä. Hän muistaa tilanteen tarkasti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012080815930311_uu.shtml

Iltalehti 8.8.2012

Poliisipomo suuttui, kun vieressä tanssinut nainen astui hänen tanssipartnerinsa varpaille.

Rikosilmoitukseen johtaneet tapahtumat joensuulaisessa Hotelli Kimmelissä käynnistyivät kesken kansainvälisen poliisien illanvieton, kun Helsingin rikostorjunta päällikkö Jouko Salo oli tanssimassa.

Iltalehden tavoittama silminnäkijä havaitsi tapahtuman läheltä. Hän muistaa tilanteen tarkasti

”Huudettiin apua”

Orkesteri soitti. Parketti ja sali oli täynnä. Salo oli tanssimassa, kun vieressä ollut nainen astui tanssipartnerinvarpaille. Naisille tuli siinä sanaharkkaa, jolloin Salo löi varpaille asunutta nyrkillä poskeen, silminnäkijä kertoo.

Hotelli vilisi poliiseja tuona huhtikuun puolivälin viikonloppuna, sillä siellä oli meneillään poliisien kansainvälinen vapaa-ajan järjestön IPA:n Suomenosaston vuosikokous. Kokoukseen osallistui 150 poliisia, ja iltatilaisuuteen liki kaksisataa henkilöä. Mukana oli poliisivieraita myös Virosta, Saksasta ja Ruotsista.

-Siinä oli hässäkkää ja huudettiin apua.

Useat poliisit näkivät, kuinka kaksi järjestyksenvalvojaa riensi nopeasti parketille, jotta tilanne saataisiin rauhoitettua. IPA:n luottamustehtävissä pitkään toiminut Salo ohjattiin ulos salista.

– Ei hän (Salo) ruvennut mitenkään rähisemään tai vastaan panemaan. Totteli järjestysmiehiä, silminnäkijä kertoo.

Välikohtaus sattui vähän ennen puoltayötä. Illanvietto ravintola Rivesidessa ja sen parketilla jatkui ilman muita häiriöitä.

Jatkaa virassaan

Iltalehti uutisoi tiistaina, miten poskeensa saanut nainen teki asiasta rikosilmoituksen Joensuun poliisille, mistä asia siirrettiin valtakunnansyyttäjänvirastolle.

Pahoinpitelystä on parhaillaan meneillään rikostutkinta.

Helsingin apulaispoliisipäällikkönäkin toiminut Jouko Salo on parhaillaan vuosilomalla. Salo vastaa nykyisin poliisilaitoksen rikostutkinnan koordinoinnista.

Pahoinpitelyepäilyistä huolimatta Jouko Salo saa jatkaa virassaan.

Salo ei vastannut  IL:n soittopyyntöihin.

MTV3 UUTISET

Poliisipomon epäillyn pahoinpitelyn tutkinta pian valmis

Helsinkiläisen poliisipomon epäillyn pahoinpitelyn tutkinta valmistuu lähiviikkoina. Rikosylitarkastaja Jouko Saloa epäillään naisen pahoinpitelystä keväällä Joensuussa. Epäilty rikos tapahtui hotelli Kimmelin yökerhossa.

Jutun tutkinnanjohtaja syyttäjä Tea Kangasniemi on vaitonainen tutkinnan yksityiskohdista. Hän ei kerro, mitä Salo on vastannut rikosepäilyihin kuulusteluissa. Tapaus siirtyy seuraavaksi Joensuuhun syyttäjän arvioitavaksi.

Tapauksen silminnäkijä kertoi keskiviikon Iltalehdessä, että Salo olisi lyönyt hänen tanssipartnerinsa varpaille astunutta naista nyrkillä poskeen. STT ei ole tavoittanut vuosilomalla olevaa Saloa.

Helsingin poliisin ylikomisario Juha Hakola kertoo, että Salon asiaa arvioidaan, kun tapahtumat ovat kokonaisuudessaan tiedossa.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan mikään ei viittaa siihen, että teko olisi jollain tavalla törkeä, sanoo Hakola.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/08/1593272/poliisipomon-epaillyn-pahoinpitelyn-tutkinta-pian-valmis

Lisää aiheesta

https://poliisirikollisena.wordpress.com/2012/08/07/poliisipomoa-epaillaan-naisen-pahoinpitelysta-yokerhossa/