Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi pahoinpiteli vaimoaan – sai virkansa takaisin

Poliisi pahoinpiteli vaimoaan – sai virkansa takaisin

26.6.2012

Pohjoissuomalainen poliisi sai työnsä takaisin, vaikka hänet oli tuomittu vaimonsa pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta, kertoo Iltalehti.

Konstaapeli sai lähtöpassit työstään viime vuoden kesäkuussa hovioikeuden langettaman tuomion vuoksi.

Mies oli vääntänyt vaimonsa kättä kotona hieman ennen joulua 2009. Lisäksi poliisipartio löysi mieheltä useita aseita, joiden joukossa oli luvaton pistooli.

Konstaapeli pidätettiin virasta  heti tapahtumien jälkeen. Hovioikeus langetti miehelle 50 päiväsakkoa vaimonsa pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Hänet erotettiin tuomion selvittyä.

Valitti ja sai työnsä takaisin

Nyt konstaapeli jatkaa työssään normaalisti.

Mies valitti irtisanomisestaan valtiovarainministeriön yhteydessä toimivaan virkamieslautakuntaan. Lautakunta linjasi tänä keväänä, että irtisanomiselle ei ollut riittäviä perusteita.

Samalla lautakunta kumosi poliisilaitoksen irtisanomispäätöksen yksimielisesti. Konstaapeli sai virkansa takaisin toukokuussa.

– Virkamieslautakunta on kokonaisuuden harkinnut ja katsonut. Tapauskohtaisesti on tulkittava aina, mikä on riittävä edellytys, kertoo erotetun poliisin esimies Iltalehdelle.

Palkka takaisin

Poliisilaitos ei valittanut virkamieslautakunnan päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, koska lautakunnan päätös oli yksimielinen.

Esimiesten mukaan asia on puhuttu läpi virkaan palanneen kanssa, ja työt on aloitettu ”puhtaalta pöydältä”.

Virkaan palannut poliisi saa irtisanomisen vuoksi menettämänsä palkan takautuvasti takaisin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288479705326.html?ref=rss