Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Suojelupoliisi > Tilanne Supossa on hyvin hankala

Tilanne Supossa on hyvin hankala

21.12.2010

Poliisin ylin johto jatkaa Suojelupoliisin työpaikkakiusaamisväitteiden selvittelyä. Poliisiylijohtaja Paateron mukaan tilanne on hyvin vaikea. Esimerkiksi Supon kenttävalvontayksikön päälliköltä on estetty omien tehtäviensä hoitaminen. Poliisiylijohto tekee päätöksen Supon tilanteesta tammikuussa.

 

Supon entinen terrorismiyksikön päällikkö ja nykyinen kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin istuu päivät pitkät ilman työtehtäviä. Hänellä ei ole oikeutta edes päästä johtamansa yksikön tiloihin, hänelle ei voi lähettää sähköposteja eikä puheluita yhdistetä.

Poliisin ylijohto selvittää parhaillaan, mitä Supossa tapahtuu. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kuvailee tilannetta hyvin hankalaksi. Tänään hän keskusteli Supon johdon kanssa tilanteesta.

– Ne ovat tähän sisäiseen toimintaan liittyviä kysymyksiä, onko tällaista häirintää tai vastaavaa siellä olemassa. Näitä asioita käsiteltiin.

Kärjistyneen tilanteen taustalla on viiden vuoden takainen Paavo Selinin lausunto, jonka mukaan Euroopassa Natolla ei ole merkitystä terrorismin torjunnassa.

Lausunnosta hermostui silloinen oppositiojohtaja Katainen, joka soitti silloiselle Supon päällikölle, joka puolestaan haukkui alaisensa kovasanaisesti puhelimessa. Syyskuussa nauhoitus puhelinkeskustelusta julkaistiin Nelosen uutisissa ja Selinin eristäminen työpaikallaan alkoi. Siitä ei ole tietoa, kuka nauhan antoi julkisuuteen.

Paavo Selin ei tänään halunnut kommentoida tilannetta. Myös Supon nykyinen päällikkö Ilkka Salmi kieltäytyi haastattelusta, mutta kommentoi asiaa YLE Uutisille viime perjantaina.

– Tämä ikävä julkisuus, jonka kourissa Supo on ollut, niin ne ovat kuitenkin yksittäistapauksia.

Julkisuudessa olleiden väitteiden mukaan Supossa työpaikkakiusaamisen kohteeksi ovat joutuneet useat henkilöt. Poliisiylijohtajan mukaan aiemmin Suomessa ei ole missään poliisiorganisaatioissa ole tehty yhtä laajaa selvitystä kuin nyt Supossa.

– Me otamme kantaa siihen, mitä me nähdään, että on tapahtunut. Mutta ennen kaikkea me katsomme tulevaisuuteen ja saatamme tilanteen siihen, että kaikilla on työrauha.

Poliisin ylijohto tekee ratkaisunsa asiassa tammikuussa. Sen jälkeen nähdään, löytyykö Supossa kaikille virkamiehille työtehtäviä.

 

YLE Uutiset 21.12.2010

http://yle.fi/uutiset/paatero_tilanne_supossa_on_hyvin_hankala/2237792