Etusivu > Epäily, LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Minä nauhoitin poliisin uhkauksen!

Minä nauhoitin poliisin uhkauksen!

10.7.2013

eetu969

Hauholainen Eetu Kärpänen aiheutti viime viikolla huiman mediamyllytyksen, kun hän nauhoitti ja julkaisi poliisin hänelle tekemän laittoman uhkauksen.

Nyt Eetu kertoo oman tarinansa vain Seiskalle.

Eetu lähti sunnuntaina 30. kesäkuuta autolla liikenteeseen äitinsä pihalta tavatakseen tyttöystäväänsä. Eetun matka kuitenkin tyssäsi kummallisesti, sillä heti pihasta lähdettyään poliisiauto lähti seuraamaan miestä.

–Luulen, että ne olivat odottaneet siinä ja tunnistivat mut ulkonäöstä tai näkivät rekkarista, että auto on äitini nimissä. Sitten ne seurasivat ja pysäyttivät vasta, kun oltiin vähän syrjäisemmällä paikalla, Eetu sanoo.

Eetu kertoo, että Kanta-Hämeen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli kyseli ensiksi ajokorttia ja rekisteriotetta. Eetu oli kuitenkin unohtanut ajokorttinsa tyttöystävänsä luo, johon poliisi totesi, että ”En mä sun ajokorttia tarvitse, mä tiedän v***u tasan tarkkaan kuka sä oot”.

Tässä vaiheessa Eetun epäilykset heräsivät, ja hän laittoi taskustaan kännykkäkameran tallentamaan keskustelua.

Tapaus voi olla ensimmäinen kerta, kun Suomessa on saatu taltioitua virantoimituksessa oleva poliisi uhkailemassa siviiliä, jota ei epäillä mistään. Itä-Uudenmaan syyttäjävirastosta vahvistettiin, että Eetua uhkaillut mies oli todella poliisi.

Poikien välinen kina

Uhkailun taustalla oli Eetun ja poliisin pojan välinen kina.

–Tunnen minua uhkailleen poliisin pojan hyvin, ja meillä oli pientä humalaista sanaharkkaa juhannusjuhlissa. Itse aloitin sen, mutta se oli aika mitätöntä
uhoamista, johon kaverit tulivat väliin ennen kuin mitään fyysistä ehti tapahtua, Eetu selvittää.

Eetu ei ole nähnyt poikaa sitten mutta vakuuttaa, että menisi sopimaan riidan, jos tapaisi hänet.

–Jos näen hänet, niin totta kai käyn paiskaamassa kättä ja sopimassa. Osaan sopia omat riitani, ja kyseessä oli muutenkin mitätön juttu, Eetu harmittelee.

Uhkauksista huolimatta Eetu kuitenkin luottaa jatkossakin poliisiin.

–No eihän tämä kaikkia poliiseja koske, ja ihmisiähän hekin ovat. Tietenkin mulla on vähän ennakkoluuloja Hämeenlinnan poliisia kohtaan, koska ne olivat kahvipöydässä puhuneet hakkaavansa mut. Itse tilanteessa jännitti vähän enemmän, koska poliisilla on etälamauttimet ja pippurisumutteet, eikä tästä kaverista oikein tiennyt, mitä se aikoo tehdä.

Esitutkinta aloitettu

Eetu teki 1. heinäkuuta uhkailusta rikosilmoituksen ja Itä-Uudenmaan syyttäjävirasto päätti esitutkinnan aloittamisesta samana torstaina.

– Videon perusteella on selvästi syytä epäillä kyseistä poliisia laittomasta uhkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Se, voiko epäilty poliisimies jatkaa tehtävissään, on poliisilaitoksen hallinnossa päätettävä asia, kihlakunnansyyttäjä Krista Soukola kertoo.

Epäilty poliisi jäi sairauslomalle heti videon tultua julkisuuteen.

Myös poliisin poika on tehnyt Eetusta rikosilmoituksen nimikkeellä lievä pahoinpitely ja laiton uhkaus.

– Veikkaan, että tässä on ihan puhdas kostoyritys kyseessä, ja poliisi on itse käskenyt poikaansa tekemään rikosilmoituksen. Vaikka myönnän aloittaneeni suunsoiton, niin missään vaiheessa en uhkaillut sitä poikaa saati käyttänyt minkäänlaista väkivaltaa, Eetu vakuuttaa.

Näin poliisin ja Eetun välinen keskustelu eteni:

Poliisi: Pikkasen keskustellaan asiasta tässä kohtaan.

Eetu: No?

P: Mitä sä oot esimerkiks tossa pari viikkoo sitten touhuillut tossa Hauholla.

E: No mitä mä oon touhuillu?

P: No kerropa mulle ihan omin sanoin tässä.

E: Eiks nää oo yleensä kuulusteluja varten?

P: Joo, ei tää oo mikään kuulustelu.

E: Syytetääks mua jostain?

P: Ei, ku partiokaveri pitää silmiä kiinni tua koko aika. Kerro ihan omin sanoin, mitä pari viikkoa sitten tapahtui. Tiedät ihan tasan tarkkaan, mistä mä puhun sulle.

E: Tiedän.

P: Ni. (tauko) Syystä että?

E: No, vähän ampu yli. Ja mä osaan selvittää asiani ihan ite.

P: Juu, hei, se asia liittyy olennaisesti nyt minuun ja voit olla v***u ihan varma, että tää selvitetään nyt tää asia tässä. Oliko niinku jotain järkevää syytä sille tempaukselle?

E: Mitään ei tapahtunu.

P: Joo, oliko jotain syytä sille? Kerro mulle, mistä tää johtu?

E: En tiedä. Se oli omaa tyhmyyttä.

P: Joo, no toi on hyvä, jos on tässä kohtaa käsi pystyssä virheen merkiksi.

E: Ni. Mä osaan myöntää virheeni.

P: Joo, hyvä juttu. Jos menee niinku alkoholin ja tommosen piikkiin, niin se on ihan ok. Mutta varmaan ymmärrät v***u ittekin, että saa olla ihan laitimmainen kerta.

E: Juu juu.

P: Niin. Koska voin kertoa, että kun tästä kyseisestä asiasta keskusteltiin tossa meillä niinkun ton pienen työporukan kesken, ni siell on ihan oikeesti aika monta semmoista kaveria, mä onneks jääväsin itteni tässä kohtaa, semmosta kaveria, ketkä pysäyttää sut täällä yöllä, ni v***u ne hakkaa sut eikä kukaan oo näkemässä.

E: Niin eli onko tässä kohtaa sit mun nostettava laittomasta uhkailusta syyte?

P: Joo, kukaan ei oo kuullu edelleenkään mitään. Mitä luulet, kumpaa ne uskoo, jos sä meinaat tässä kohtaa nostaa syytteen?

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Vain-Seiskassa-Mina-nauhoitin-poliisin-uhkauksen/1008462

Katso myös

https://poliisirikollisena.wordpress.com/2013/07/01/poliisi-uhkailee-vakivallalla-ne-hakkaa-sut-eika-kukaan-oo-nakemassa/

Mainokset
  1. patrick lundsten
    12.7.2013 11:50

    yes!!!! helvetin hyvin teit!! jos olisin ministeri antaisin sinulle mitalin! poliisit (ja ns. vartijat/järjestyksenvalvojat)pitäis uudellenkouluttaa vaikka siivoojiksi

  1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: