Etusivu > Kotietsintä, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisi erehtyi 2 kertaa syyttömistä: Anteeksipyynnöksi tarjottiin lumipesua!

Poliisi erehtyi 2 kertaa syyttömistä: Anteeksipyynnöksi tarjottiin lumipesua!

8.12.2010

Poliisi teki syyttömälle naiselle kotietsinnän, vei poikaystävän poliisiasemalle, nouti nuoren naisen kuulusteluihin kesken työpäivän tovereiden silmien edessä, huomasi erehdyksen ja pyysi anteeksi.

Viikon kuluttua nainen määrättiin uudestaan kuulusteluun. Kun nainen  ilmoitti, että erehdyksestä oli jo sovittu, ylikonstaapeli intti tytön koko nimeä ja huomasi vasta sitten, että hän tavoitteli väärää henkilöä.

Ällistyttävin oli kokeneen ylikonstaapelin uusin sovintoehdotus: ”tulen sinun luoksesi pihalle, niin voit antaa lumipesun!”

Kaikki käynnistyi siitä, että Helsingin poliisin yksikkö tutki hiljattain lähiössä tapahtunutta kauppaliikkeen lippaan ryöstöä.

Tiettävästi neitonen ja hänen poikaystävänsä näkyivät valvontakameran kuvissa eräiden muiden henkilöiden kanssa. Jostain syystä poliisi päätyi siihen, että nuori nainen ja hänen seurustelukumppaninsa olivat varmoja tekijöitä.

Tämän jälkeen naisen turvalukittuun kotiin tehtiin tarkistus naisen löytämiseksi. Tämän tekee mahdolliseksi se, että ryöstö on niin vakava rikos, että epäiltyä voidaan tavoitella ilman kotietsintälupaa heti tuoreeltaan.

Samoihin aikoihin naisen kumppani otettiin kiinni ja vietiin poliisiautossa Pasilan poliisitaloon suoraan kuulusteluun. Matkan aikana häntä kehotettiin monta kertaa tunnustamaan ryöstö. Nuori mies sanoi olevansa syytön.

Ensimmäisessä työpaikassaan ollut nuori nainen vietiin sivuhuoneeseen kuulusteluun muiden työntekijöiden keskeltä. Hänkin vakuutti syyttömyyttään.

Poliisi huomasi erehtyneensä ryöstöporukasta vielä samana iltana. Viranomaiset pyysivät osapuolilta anteeksi muiden kehotuksesta.

Nuori pari oli juuri ehtinyt toipua sokistaan, kun tiistaiaamuna ylikonstaapeli soitti uudestaan ja pyysi nuorta naista kuulusteluun.

Vasta pitkällisten selvittelyjen jälkeen hän ymmärsi, että oli jälleen kääntynyt väärän henkilön puoleen. Hän tarjosi lumipesua korvaukseksi erehtymisestään.

Mies kävi kummallakin kerralla ylikierroksella ja hän selvästi hosui työssään selvittääkseen nopeasti rikoksen, väittää nuori nainen IS:lle.

Hän sanoo poliisia epäkohteliaaksi.

Ylikonstaapelin esimiehet pahoittelevat tapahtunutta. He toteavat, että poliisikin erehtyy joskus.

Ilta-Sanomat 8.12.2010
Mainokset
%d bloggers like this: