Etusivu > POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Tuomiot, Vankeus, Virkavelvollisuuden rikkominen > Vartijan ampuneelle poliisille vankeutta

Vartijan ampuneelle poliisille vankeutta

27.6.2012

Pudasjärven poliisiaseman vartijan ampunut poliisi on tuomittu viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Vartija kuoli poliisiaseman kahviossa joulukuussa vuonna 2010, kun poliisit olivat harjoitelleet omatoimista voimankäyttöä.

Poliisi sai Oulun käräjäoikeudessa tuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta, vaaran aiheuttamisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tuomion mukaan vanhempi konstaapeli, kaksi poliisia sekä vartija olivat illalla osallistuneet vapaaehtoiseen voimankäytön harjoitteluun, jossa ei ollut varsinaista johtajaa. Harjoituksen päätyttyä he olivat siirtyneet kahvioon, jossa naispoliisi ja vartija olivat päättäneet jatkaa harjoittelua. Kolmas poliisi oli osallistunut harjoitukseen siten, että hän huudoillaan lähetti merkin vetää ase kotelosta.

Kahvion pöydän ääressä istunut vanhempi konstaapeli oli jostain syystä päättänyt osallistua harjoitukseen, vaikka hän oli jo tehnyt aseensa toimintakykyiseksi.

Oikeuden mukaan ei ole syytä epäillä, että poliisi olisi ryhtynyt tekoon tietoisena siitä, että ase on toimintakunnossa. Teon huolimattomuus on kuitenkin poikkeuksellisen vakava.

http://www.hs.fi/kotimaa/Pudasj%C3%A4rvell%C3%A4+vartijan+ampuneelle+poliisille+ehdollista/a1305578200817

  1. Kake
    11.8.2012 11:56

    Mitä helvettiä, 5 kuukautta ehdollista?

  1. 12.9.2012 15:37
Kommentointi on suljettu.