Etusivu > Lain "rajoilla", LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisiko luotettava – kertoo julkisesti tiedot ministerien turvallisuusjärjestelyistä

Poliisiko luotettava – kertoo julkisesti tiedot ministerien turvallisuusjärjestelyistä

10.9.2014

                     Ismo Soukolaeduskunta

 

Poliisikansanedustaja kertoi turvanneensa Stubbin perhettä

Pääministeri marssi kesken puheenvuoron perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin luo ja he lähtivät salin ulkopuolelle puhumaan.

Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Ismo Soukola käytti poliisipalveluita koskeneen välikysymyksen käsittelyssä varsin poikkeuksellisen puheenvuoron. Soukola kertoi eduskunnan puhujakorokkeelta suojanneensa poliisina pääministeri Alexander Stubbia (kok.) ja hänen edeltäjäänsä Jyrki Kataista (kok.) sekä heidän perheitään.

– Muutama vuosi sitten ministereitä Katainen ja Stubb ja heidän läheisiään oli uhkailtu. Silloin Espoon poliisilaitoksen konstaapelina osallistuin varotoimina tehtyyn tehostettuun valvontaan ministereiden kotien läheisyydessä. Miten vastaavaa palvelua voisi saada yksinhuoltajaäiti väkivaltaista entistä puolisoaan kohtaan? Soukola kysyi.

Pääministeri Stubb näytti tämän kuultuaan tyrmistyneeltä. Hän nousi paikaltaan hallituksen aitiosta ja käveli perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin luo. He siirtyivät eduskunnan istuntosalin ulkopuolelle jatkamaan keskustelua Soukolan puheesta.

Räsänen paheksui Soukolan puheita

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) paheksui kansanedustaja Ismo Soukolan (ps.) puhetta eduskunnassa. Räsäsen mukaan Soukola kertoi yksityiskohtaisia tietoja luottamuksellisista tehtävistään poliisina.

– Suomalaiseen poliisiin luotetaan luotettavuuden ja rehellisyyden vuoksi. Poliisi joutuu hoitamaan varsin luottamuksellisia tehtäviä, joihin sisältyy vaitiolovelvoitteita, Räsänen sanoi.

Puhemies Heinäluoma: Soukola pahoitteli tapahtunutta

Soukola sanoi myöhemmin tiedotusvälineille olleensa harkitsematon puheessaan.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) sanoi Yle Uutisten haastattelussa puhuneensa kansanedustaja Soukolan kanssa asiasta. Hänen mukaansa eduskuntaan ei kuulu aikaisempien työtehtävien vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluneiden asioiden kertominen.

– Olen puhunut tästä edustaja Soukolan kanssa ja meillä on yhteinen käsitys, että näin ei jatkossa toimita. Hän on pahoitellut tapahtunutta, sanoi Heinäluoma.

 

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_poliisikansanedustaja_kertoi_turvanneensa_stubbin_perhetta__stubb_hermostui/7463567

Mainokset
 1. patrick lundsten
  10.9.2014 22:58

  ei mitään asiaa eduskuntaan! saatikka poliisiksi!!!

 2. JF
  12.9.2014 17:40

  Stubbin ja Kataisen suojelu olivat tuolloin lehdessä, kuten nyt on Stubbin suojelupoliisilta saama suojelu viikonloppuna. Sekin on jo ennakolta lehdessä:

  http://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/2014081418572731_yl.shtml

  Ainoa tieto mikä ei ollut julkisuudessa aiemmin, oli se että Soukola oli mukana Kataisen ja Stubbin suojelemisessa.

 3. JF
  12.9.2014 17:43

  Päättääkö ministeri mikä on salaista ja milloin se on salaista? Aika läpinäkyvää uutisointia, etenkin kun ei ole ollut kyse rikoksesta, ainoastaan siitä että Stubb pahoitti mielensä.

 1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: