Etusivu > Epäily, Lain "rajoilla", LAKI JA OIKEUS, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisin valtava huumemoka ei johda rikostutkintaan

Poliisin valtava huumemoka ei johda rikostutkintaan

5.9.2014

keskusrikospoliisi krp

Keskusrikospoliisin esitetyt laiminlyönnit suuren huumeoperaation seurannassa eivät johda oikeudellisiin toimenpiteisiin.

Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen päätti perjantaina, että Iltalehden keväällä paljastama krp:n salainen tutkintamateriaali valokuvine ja seurantaraportteineen ei ole riittävä peruste epäillä tutkinnanjohtajaa tai ketään muutakaan poliisia rikoksesta.

IL uutisoi viime huhtikuussa operaatio Novemberiksi kutsutusta tutkinnasta, jossa poliisi jätti kaksi eri kertaa maastokätköiltä löytämänsä huumausaineet vaihtamatta, jolloin kovat huumeet hävisivät rikollisten matkaan. Toisella kätköllä oli kameravalvonta, johon poliisit eivät kuitenkaan ajoissa ehtineet reagoida. Kuvissa näkyy, kuinka ainakin yksi tunnettu rikollinen tulee kätköltä nyytti kädessään.

Krp kirjasi tapahtumat omaan seurantapäiväkirjaansa. Syyttäjän mukaan esitetty dokumentaatio ei kuitenkaan riitä ylittämään poliisirikosepäilyn tutkintakynnystä.

– Artikkelissa esiintyvien väitteiden totuusarvoa on pyritty monella eri tavalla selvittämään, mutta lopputulema on se, että väitteille ei ole saatu tukea, jotta esitutkinta olisi voitu aloittaa, kihlakunnansyyttäjä Sulkonen totesi päätöksensä jälkeen Iltalehdelle.

Sulkonen ei tarkemmin kuvaillut, mihin selvityksiin hänen päätöksensä perustui.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014090518635413_uu.shtml

 

https://poliisirikollisena.wordpress.com/2014/04/20/kilokaupalla-amfetamiinia-havisi-poliisin-silmien-alla/

Mainokset
%d bloggers like this: