Etusivu > Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Ravintolassa riehuneelle poliisille vain varoitus

Ravintolassa riehuneelle poliisille vain varoitus

30.7.2014

jarkko lappi

 

Suositussa Poliisit-sarjassa nähdyn vanhemman konstaapelin Jarkko Lapin taannoinen ravintolailta on nyt käsitelty myös työpaikalla.

Kaikki sai alkunsa maaliskuisena iltana Mikkelissä reilu vuosi sitten, kun Jarkko Lappi pyrki useaan kertaan ravintolaan päihtyneenä ja yritti estää järjestyksenvalvojia poistamasta häntä ravintolan edustalta.

Lopulta tilanne ratkesi, kun Lappi saatiin rauhoitettua kaatamalla hänet maahan. Käytös johti siihen, että Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vanhemman konstaapelin kesäkuussa 300 euron sakkorangaistukseen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Tuomion lisäksi Lappi joutui vastaamaan tekemisistään myös työpaikallaan – ankarimmillaan olisi voitu harkita virkasuhteen päättämistä. Tiistaina selvisi, että Lappi sai kesäkuun lopulla kirjallisen varoituksen.

– Voisin kuvitella, että tämä on yleisen linjan mukainen. Kaikkein lievin olisi voinut olla työnjohdollinen ohjaus suullisesti tai kirjallisesti, mutta tässä nyt sitten on menty astetta ylemmäs. Virkamiehen lainmukainen kirjallinen varoitus on mielestäni jo merkittävä seuraamus hallinnollisesti, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko.

Kesäkuun lopulla annetussa Itä-Suomen poliisilaitoksen kirjallisessa varoituksessa todetaan muun muassa, että Lappi ei ole virkamiehenä käyttäytynyt asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla ja hänen käyttäytymisensä on ollut omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaisesta hoidosta.

 

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288719805731.html

Mainokset
%d bloggers like this: