Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisin toimet tutkitaan – partio jätti loukkaantuneen koiran tienposkeen

Poliisin toimet tutkitaan – partio jätti loukkaantuneen koiran tienposkeen

16.7.2014

Maija konepelti logo

Sosiaalisessa mediassa on keskiviikkona herättänyt huomiota kirjoitus, jossa koiran omistaja arvostelee Etelä-Savon poliisia koiran kaltoinkohtelusta. Koiran omistajan mukaan poliisi oli jättänyt hänen loukkaantuneen koiransa ojaan kitumaan. Koira oli karannut omistajaltaan tiistai-iltana ja jäänyt auton alle. Poliisi on aloittanut selvityksen asiasta.

 

Eteläsavolaisen poliisipartion epäillään kohdelleen kaltoin vaikeasti loukkaantunutta lemmikkieläintä.

Koira oli karannut omistajaltaan tiistai-iltana ja jäänyt auton alle Juvalla. Omistajan mukaan yliajaja oli tehnyt ilmoituksen asiasta.

Omistaja kertoo facebook-sivuillaan, että oli etsinyt lemmikkiään jalan ja autolla. Lopulta omistaja sai hätäkeskuksesta tiedon poliisin eläintehtävästä. Poliisi myös soitti naiselle, ja selvisi että tuntomerkit vastasivat hänen lemmikkiään.

Omistajan mukaan poliisi oli käynyt paikalla, mutta oli jättänyt koiran ojaan Viitostien varteen eikä ollut soittanut löytöeläintaloon. Omistaja kertoo, että poliisi oli sanonut hänelle, ettei heillä ole aikaa eläinten kuskaamiselle.

– Poliisilla ei ole olemassa yleispätevää ohjeistusta, miten yliajettujen eläinten kanssa toimitaan. Arviointi tehdään tapauskohtaisesti. Toisinaan omistaja pyydetään hakemaan lemmikkinsä, toisinaan eläin viedään eläinlääkäriin, mikäli sellainen on sopivasti käsillä, kertoo rikosylikomisario Kalle Toivanen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

– Jos eläin on loukkaantunut pahoin, eläin saatetaan joutua lopettamaan.

Poliisi kertoo, että koiran omistaja sai noudettua loukkaantuneen koiransa tapahtumapaikalta, kun paikalta jo poistunut poliisipartio opasti hänet kohteeseen.

Poliisipartion toiminnan asianmukaisuudesta on tehty tutkintailmoitus Itä-Suomen poliisilaitoksen toimesta. Valtakunnan syyttäjävirasto tekee ensin päätöksen siitä, ylittääkö asia esitutkintakynnyksen. Tutkinnan tekee Hämeen poliisilaitos.

 

http://yle.fi/uutiset/poliisin_toiminta_selvitykseen_loukkaantunut_hilma-koira_jatettiin_useaksi_tunniksi_ojaan/7359743

Mainokset
%d bloggers like this: