Etusivu > Kuolemantuottamus, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Tuomiot, Virkavelvollisuuden rikkominen > Rikollisen perässä kaahannut poliisi aiheutti sivullisen kuoleman: Tuomio

Rikollisen perässä kaahannut poliisi aiheutti sivullisen kuoleman: Tuomio

17.6.2014

uusi poliisi maija vauhti kuva

Helsingin hovioikeus tuomitsi hälytysajossa ylinopeutta ajaneen kuolonkolarin aiheuttaneen poliisin syylliseksi liikenteen vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kertoo uutispalvelu Edilex.

Poliisi tuomittiin 60 päiväsakon rangaistukseen.

Poliisi lähti Tuusulantiellä ylinopeutta vastaan tulleen auton perään ja aiheutti Tuusulantien ja Fallbackantien risteyksen liikennevaloissa toisen henkilöauton kuljettajan kuolemaan johtaneen kolarin.

Poliisiautoa vastaan tullut auto ajoi 150 kilometrin tuntinopeutta, vaikka rajoitus alueella oli 50 kilometriä tunnissa. Poliisi lähti ylinopeutta ajaneen perään ajaen 100 kilometriä tunnissa.

Poliisi ohitti nelikaistaisella tiellä autoja oikealta ja vasemmalta. Poliisi törmäsi Tuusulantielle oikealta Fallbackantieltä tulleen auton vasempaan kylkeen kuljettajan oven kohdalle. Tämän seurauksena kuljettaja loukkaantui ja kuoli tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin.

Mainokset
 1. pentti heinonen
  18.6.2014 18:29

  ompa suanu helevetin ison sakon taposta melekein yhtä ison ku mie ku ajoin iliman turvavöetä mutta onneks ol polliisi eikä ihminen

 2. anton tetri
  20.6.2014 01:59

  unohtakaamme poliisit ja tehdään yhteisöt jotka t”llä oli vielä kun itse oli lapsi. Tämän takiako isäni soti!!! Unohdetaan poliisi jos jopa isot huumekauppiaatkin ovat näköjään isoja poliisi herroja, jotka myrkyttäää lapsen lapseni ja nuoret yleensäkin… Miksemme voisi hoitaa asioita ilman poliiseja siis järjestytstä, esim puhutaan vaikka nyt kerrostaloon muuttanut huumeiden myyjä tai pedofiili tai mitä nyt onkaan muuttamassa. Niin sitten se talo on se yhteisö ja talo yhdessö päättää mitä tälle tehdään häädetäänkö vai kuopataanko vai pyydetäänkö sisään ottaa tervetulijais punssit. 🙂 oli vähän värikäs teksti… Niin vanhat hyvät yhteisöt niin poliisil aikaaa kunnon rikollisiin kun järjestys on meillä yhteisöissä.

 1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: