Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Jukka Riikonen ”Luottamukseni Aarnioon mennyt”

Jukka Riikonen ”Luottamukseni Aarnioon mennyt”

25.2.2014

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen sanoo, että huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota koskevat rikosepäilyt ovat vakavia. Ylen A-studion haastattelussa Riikonen totesi, ettei tutkintavakeudessa olevalla Aarniolla ole tällä hetkellä poliisin tehtävässä tarvittavaa luottamusta.

– Hänet on pidätetty virasta ja mielestäni se osoittaa, että tällä hetkellä hänellä ei ole luottamusta, jota edellytetään virkamiehenä ja huumerikosyksikön päällikkönä.

Riikonen korostaa kuitenkin, että hän haluaa odottaa oikeuden tuomiota huumepoliisia koskevassa jutussa.

– Me emme voi alkaa jakaa tuomioita itse, vaan sen tekee tuomioistuin.

Riikonen epäilee, että jutun käsittely kestää pitkään. Poliisiin liittyneiden tapausten tutkinta on monessa tapauksessa kestänyt vuosia.

Huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio on ollut tutkintavankeudessa viime marraskuusta lähtien ja osaa hänen alaisistaankin epäillään rikoksista. Kaikki kiistävät rikokset.

Riikonen sanoo, ettei poliisin johto tiedä, onko huumepoliisissa ylitetty valtuuksia. Hänen mukaansa Aarniollakaan ei ollut erivapauksia.

– Lähtökohta on, ettei kenelläkään poliisissa ole erivapauksia, vaan kaikkien on noudatettava voimassa olevaa lakia. Tutkinnassa toivottavasti selviää tarkemmin, mitä siellä on tapahtunut.

Sekä Riikonen että poliisiylijohtaja Mikko Paatero ovat ilmoittaneet jatkavansa tehtävissään poliisia kuohuttaneesta tapauksesta huolimatta.

Poliisien työnjako pitää selvittää

Huumepoliisin ja keskusrikospoliisin välit ovat olleet aika ajoin huonot.

Riikonen sanoo, että Helsingin huumepoliisin tapauksen käsittelyn valmistuttua selvitetään myös huumepoliisin ja KRP:n työnjako ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun asema huumerikostutkinnassa.

Riikosen mielestä väki täytyy saada tutkijoita myöten pohtimaan, miten poliisi välttää jatkossa sisäiset yhteentörmäykset.

– Pitää saada selväksi, kuka tutkii mitäkin juttua.

Riikonen on ollut poliisikomentajana 12 vuotta. Hän on 67-vuotias ja aikoo jäädä eläkkeelle ensi kesänä.

 

http://yle.fi/uutiset/poliisikomentaja_huumepoliisin_tapaus_vakava_mutta_oikeuden_paatos_ratkaisee/7106219

Mainokset
%d bloggers like this: