Etusivu > Epäily, LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Aarnio yhdistetty huumetynnyrijuttuun, miljoonien huumebisnes.

Aarnio yhdistetty huumetynnyrijuttuun, miljoonien huumebisnes.

16.1.2014

aarnio jari

Asianajaja Matti Nurmelan mukaan rikosylikomisario Jari Aarnioon yhdistetty huumetynnyrijuttu ja sen näyttö on arvioitava uudelleen.

– Tulemme tottakai vaatimaan selvitystä ja ehkä pyytämään korkeimmalta oikeudelta, että jutun käsittely kokonaan palautetaan alioikeuteen ja aloitetaan alusta, Nurmela sanoo MTV Uutisille.

Nurmela on tynnyrijutussa pitkään vankeusrangaistukseen tuomitun asianajaja.

Helsingin huumepoliisin virasta pidätettyyn päällikköön Jari Aarnioon kohdistuvan rikostutkinnan raskaimmat epäilyt kytkeytyvät juuri huumebisnekseen – niin sanottuun tynnyrivyyhtiin. Siinä liiga salakuljetti Hollannista Suomeen satoja kiloja hasista peltitynnyreissä.

Jutussa tuomittiin kaikkiaan viisi ihmistä. Tuomiot saivat lainvoiman Helsingin hovioikeudessa marraskuussa.

Nyt Aarnion lisäksi vyyhtiin epäillään kytkeytyvän Hollannissa vangittu suomalainen rikollispomo. Huumerikosepäilyt liittyvät Aarnioon teletunnistetietojen kautta.

– Tottakai meitä kiinnostaa, miten se (Aarnio-tutkinta) liittyy tähän tynnyriasiaan, jossa tuomitut ovat jyrkästi kiistäneet syytteet. Näyttö oli huono. Pelkästään televalvontatietoja ja kanssasyytetyn kertomus. Ei mitään muuta, Nurmela sanoi MTV Uutisille.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/asianajaja-vaatii–aarnioon-yhdistetty-huumetynnyrijuttu-avattava-uudelleen/2756790

Aarniota epäillään huumebisneksen järjestelystä

Helsingin huumepoliisin virasta pidätetyn päällikön Jari Aarnion epäillään olleen mukana järjestelemässä huumebisnestä, kertoo MTV:n uutiset.

Sen tietojen mukaan tutkinnan keskiössä ovat viestit, joita epäillään liikkuneen ”Pasilan miehen”, erään huumejutussa tuomitun sekä Hollannissa vangitun suomalaisen rikollispomon välillä. Poliisi epäilee ”Pasilan miestä” Aarnioksi.

Aarniota epäillään myös törkeästä virkarikoksesta ja lahjuksen ottamisesta poliisille seurantalaitteita valmistavalta Trevoc-yhtiöltä. MTV:n uutisten tietojen mukaan kotietsinnöissä on löytynyt Aarnion ja Trevocin ex-toimitusjohtajan välinen 50 000 euron velkakirja, jossa olisi kyse Aarnion antamasta lainasta.

Hasiksen tuontiin liittyvässä tynnyrijutussa tuomittiin viisi ihmistä. Jutussa tuomitun asianajaja katsoo MTV:lle, että kokonaisuus olisi avattava uudelleen.

TS-STT

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/584698/MTV+Aarniota+epaillaan+huumebisneksen+jarjestelysta

 

Rikosylikomisario Jari Aarniota epäillään

osallisuudesta satojen kilojen hasisvyyhtiin.

Samaan vyyhtiin epäillään liittyvän Aarnion kontaktiksi väitetyn, Hollannissa vangitun suomalaisen rikollispomon.Tynnyrivyyhdiksi kutsutussa jättimäisen huumebisneksen arvo ehti runsaan vuoden aikana nousta noin kolmeen miljoonaan euroon. Liiga salakuljetti Hollannista Suomeen hasista kaikkiaan viisi kertaa kuudessa eri tynnyrissä. Kun käry kävi Hollannissa, vyyhti lähti purkautumaan.

Tynnyri auki

140 kilon suuruiset hasiserät pakattiin Hollannissa isoihin sinisiin peltitynnyreihin, joissa korkin kohdalle oli asennettu pohjaan asti ulottuva muoviputki. Putki täytettiin nesteellä, jotta mahdollisessa tarkastuksessa sisältö vaikuttaisi rahtikirjaan merkityltä kyllästysaineelta. Lisäpainoksi tynnyreihin laitettiin hiekkaa ja lyijylevyjä.

Vastaanottajaksi merkittiin aina eri suomalaisyritys, joista jokainen oli täysin keksitty. Yrityksen puhelinnumero oli prepaid-liittymä, joka aktivoitiin vähän ennen lähetyksen saapumista. Näin liiga yritti välttää mahdollisen poliisiseurannan.

Hollannin poliisi sai kuitenkin vihiä kuljetuksista ja pysäytti yhden tynnyrin. Poliisi takavarikoi hasispaketit, laittoi tilalle vastaavankokoiset valepaketit, sulki tynnyrin ja antoi sen lähteä Suomeen. Iltalehden tietojen mukaan tynnyriin oli asennettu myös jäljityslaite ja asiasta oltu yhteydessä Keskusrikospoliisiin, jotta lasti voitiin turvallisesti päästää ”valvottuun läpilaskuun”. Kun tynnyri saapui Loviisan Isnäsin satamaan, Keskusrikospoliisi oli jo liigan jäljillä.

Poliisi jäljillä

Keskeisenä tutkintamenetelmänä poliisi käytti televalvontaa ja -kuuntelua. Prepaid-liittymien ja vasta ostettujen puhelinten imei-koodeja seuraten verkosto alkoi paljastua. Poliisi löysi jopa valvontakameran kuvaa, jossa yksi liigan jäsenistä ostaa kaksi puhelinta vantaalaisesta kauppakeskuksesta.

IL:n tietojen mukaan epäilyt törkeistä huumerikoksista liittyvät Jari Aarnioon juuri teletunnistetietojen kautta. Epäilyjen mukaan Aarnio olisi ollut taustalla mukana järjestelemässä hasisbisnestä.

Liigan pitkät, jopa 13 vuoden vankeustuomiot saivat lainvoiman Helsingin hovioikeudessa viime marraskuussa. Yksi viidestä tuomitusta on pahamaineisen rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) jäsen.

UB mukana

UB liittyy tynnyrivyyhtiin muutoinkin. Järjestön johtaja määrättiin vangittavaksi poissaolevana viime joulukuussa sen jälkeen, kun huumerikosepäilyt olivat kohdistuneet Aarnioon.

Helsingin Sanomien mukaan UB-johtaja ja Aarnio olivat olleet pitkään ja tiiviisti tekemisissä toistensa kanssa. Uutisoinnin jälkeen rikollispomo joutui pakenemaan maasta. Hän on parhaillaan Hollannin poliisin hallussa ja odottaa siirtoa Suomeen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201401160212205_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: