Etusivu > LAKI JA OIKEUS > Myös Jari Aarnion vaimo, Auli Aarnio on vangittu törkeästä rahanpesusta ja talohanketta tutkitaan

Myös Jari Aarnion vaimo, Auli Aarnio on vangittu törkeästä rahanpesusta ja talohanketta tutkitaan

18.11.2013

aarnio jari

Aarnion vaimo vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä rahanpesusta. Keskusrikospoliisi epäilee rikoksen epäillyksi tekoajaksi 9. tammikuuta 2012 – 14. marraskuuta 2013. Vangitsemiskäsittely oli salainen.

MTV Uutisten tietojen mukaan krp on ulottanut laajan rikosvyyhdin tutkinnan laajemminkin Jari Aarnion lähipiiriin.

Krp epäilee Aarniota törkeistä lahjus- ja virkarikoksista sekä avunannosta törkeään petokseen. Aarnio vangittiin perjantaina.

Rikosepäilyt liittyvät seurantalaitteita valmistavaan Trevoc-yhtiöön. Tutkinnanjohtajat kertoivat tiistaina, että Jari Aarnion epäillään osallistuneen esteellisenä työnantajansa tekemiin hankintoihin ja niiden valmisteluun sekä saaneen huomattavia etuuksia yksityisestä yrityksestä.

Aarnio kiistää rikosepäilyt.

Kotietsintä Aarnion taloon

MTV Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisi on rikosepäilyihinsä liittyen ollut erityisen kiinnostunut Aarnion rakenteilla olevasta talosta.

Krp on tällä viikolla tehnyt taloon ja sen työmaalle kotietsinnän, missä oli mukana rahakätköjen löytämiseen koulutettu koira.

Aarnion työhuoneeseen Helsingin huumepoliisin tiloihin tehtyyn kotietsintään osallistui kymmenkunta poliisia. Ulkona paikalla oli useita poliisiautoja. Kotietsintä tehtiin myös Helsingin poliisilaitoksen teknisiin tiloihin, missä on rikosepäilyjen keskiössä olevan Trevocin laitteistoa.

 Useat poliisilähteet kuvaavat MTV Uutisille Aarnioon kohdistettuja pakkokeino-operaatioita ”selvästi ylimitoitetuiksi”.

Lähteet arvioivat myös, että krp:n koko tutkinnan päätavoitteena on saada ”projekti maaliin asti eli Aarniolle jonkinlainen tuomio”.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/huumepoliisin-paallikon-aarnion-vaimo-vangittu/2398998

 

Mainokset
%d bloggers like this: