Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisit ohjaavat asiakkaita yksityisetsiville

Poliisit ohjaavat asiakkaita yksityisetsiville

9.10.2013

suurennuslasi
Poliisilla ei ole enää aikaa eikä resursseja etsiä kadonneita. Yksityisetsivät tekevät jopa laajoja rikostutkimuksia.

Suomen Yksityisetsivä – ja Lakitoimistoliitto Ry:n puheenjohtajaPentti Lintusen mukaan yksityisetsivien työnkuvaan on tullut laaja kirjo rikostutkimuksista. Etsivät tutkivat nyt tuhopolttoja, varkauksia ja kiristystilanteita. Tyypillisesti etsivät jäljittävät ja haastattelevat nyt myös todistajia.

– Tämä on seurausta siitä, että poliisilla ei ole enää resursseja tehdä riittävää tutkintaa. Minulla on esimerkiksi työn alla tapaus, jossa asiakas palkkasi minut etsimään todistajaa oikeudenkäyntiä varten. Poliisi lopetti esitutkinnan pahoinpitelytapauksessa. Asiakas on vielä entinen poliisi, jonka mielestä asiaa ei ole riittävästi tutkittu ja hän kokee, että hänen perusoikeuksiaan on loukattu. Asiasta on luvattu palkkio silminnäkijälle. Olemme etsineet silminnäkijää myös lehti-ilmoituksella, kertoo Lintunen.

Lintusen mukaan on selvää, että tämän tapaiset toimeksiannot tulevat lisääntymään. Tämän on huomannut käytännössä yksityisetsivä Teuvo Paananen, jolla on jo ollut useita poliisin hänelle ohjaamia asiakkaita.

– Eräässäkin tapauksessa koulukodista oli kadonnut murrosikäinen tyttö. Poliisi oli etsinyt tyttöä kolmisen viikkoa. Minä sain tehtävän ja löysin tytön yhdessä päivässä. Poliisi tuli sitten paikalle hoitamaan kiinnioton, paljastaa Paananen.

45 minuuttia -ohjelmalle haastattelun antaneen Paanasen mukaan useat tapaukset ovat olleet sellaisia, joissa poliisin toimeksianto on ollut pidätetään tavattaessa.

– Nämä tehtävät jäävät meille. Olen etsinyt psykiatrisesta sairaalasta kadonneita tai aikuisia lapsia, joiden vanhemmat ovat menettäneet yhteyden lapsiinsa, sanoo Paananen.

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/10/1817000/45-minuuttia-poliisit-ohjaavat-asiakkaita-yksityisetsiville

Mainokset
Kategoriat:MUUT POLIISI ASIAT
%d bloggers like this: