Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään virkarikoksista

Huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään virkarikoksista

5.9.2013

aarnio jari

Helsingin huumepoliisin päällikköä, rikosylikomisario Jari Aarniota epäillään HS:n saamien tietojen mukaan virkarikoksista. Jutun keskiössä on Aarnion jo vuosien ajan tuntenut prostituoitu, joka on itse ottanut yhteyttä viranomaisiin.

Helsingin huumepoliisista on aloitettu jälleen virkarikostutkinta. Tutkinta kohdistuu huumepoliisin päällikköön, rikosylikomisario Jari Aarnioon. Ainakaan tässä vaiheessa jutussa ei ole epäiltyinä muita poliiseja. Aarnio on saanut tiedon esitutkinnasta tänään.

Jutun keskiössä on Aarnion jo vuosien ajan tuntenut prostituoitu, joka on itse ottanut yhteyttä viranomaisiin. Hän on kertonut Aarnion toiminnasta asioita, joiden todenperäisyyttä ja mahdollista lainvastaisuutta nyt selvitellään.

Tutkintaa johtavat syyttäjät ovat vaitonaisia jutusta, mutta vahvistavat esitutkinnan aloittamisen.

Tutkinnanjohtajat luonnehtivat juttukokonaisuutta poikkeukselliseksi. Tässä vaiheessa asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena.

Syyttäjäkaksikko ei vielä halua yksilöidä, mistä konkreettisista teoista Aarniota epäillään. Selvitykset ulottuvat erittäin pitkälle ajanjaksolle ja osa mahdollisista rikoksista on saattanut vanhentua.

Naista itseäänkin on tällä viikolla kuultu rikoksesta epäiltynä. Hänen epäillään käyttäneen väärin yhteiskunnan tukia toimiessaan prostituoituna.

Aarnio ei kommentoi asiaa. Helsingin poliisin viestinnästä vastaava ylikomisario Juha Hakola kertoi HS:lle, että Aarnio on tänään antanut asiasta selvityksen laitoksen johdolle ja että asia ei johda jatkotoimiin. Hakolan mukaan Aarniolla on laitoksen johdon täysi luottamus.

Aarnioon kohdistuvia epäilyjä alettiin selvitellä kaikessa hiljaisuudessa sisäministeriössä jo alkuvuonna. Loppukeväästä asia siirrettiin valtakunnansyyttäjänvirastoon sen arvioimiseksi, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

Alustavan arvioinnin jälkeen valtakunnansyyttäjänvirasto päätti aloittaa esitutkinnan ja ryhtyi kasaamaan tutkintaryhmää. Tutkintaryhmässä on poliiseja keskusrikospoliisista ja paikallispoliisista.

Helsingin huumepoliisit olivat kohun keskellä viitisen vuotta sitten, kun useita yksikön poliisimiehiä epäiltiin virkarikoksista. Silloin epäiltiin, että huumejuttuja tutkineet poliisit olisivat mahdollisesti katsoneet rikoksia läpi sormien tietoja saadakseen.

Massiivisen alkukohinan jälkeen juttu kuihtui. Hovioikeudessa kaksi huumepoliisia tuomittiin tuottamuksellisesta virkarikoksesta, mutta heidät jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Jari Aarniota ei tuomittu mistään.

Aarnio on tehnyt pitkän ja näyttävän uran Helsingin poliisissa ja on nyt yksi yksikönjohtajista. Hän johtaa paljastavan rikostutkinnan yksikköä, joka tutkii huumausainerikoksia ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Lisäksi yksikkö tekee rikostiedustelua.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1378348507536?jako=f022d5715a9f4667aa9efbe680da7688

Mainokset
%d bloggers like this: