Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Hakkaamisella uhannut poliisi sai palata kenttätöihin.

Hakkaamisella uhannut poliisi sai palata kenttätöihin.

7.8.2013

poliisi_poliisiauto_129868b
nyrkki

Videolle tallennetusta uhkailusta epäiltyä konstaapelia ei ole siirretty muihin tehtäviin saati hyllytetty.

Kanta-Hämeen poliisissa työskentelevä vanhempi konstaapeli on Iltalehden tietojen mukaan hiljattain palannut töihin vajaan kuukauden mittaisen sairauslomansa jälkeen.

Konstaapeli turvautui terveydenhuoltoon heti, kun hänen kännykkävideolle tallennettu uhkailunsa levisi Facebookissa ja nousi lehtien otsikoihin heinäkuun alussa.

– Hän on normaalisti töissä. Tässä vaiheessa ei ollut tarvetta minkäänlaisiin virkamiesoikeudellisiin toimenpiteisiin, sanoo Kanta-Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Osmo Ovaska .

Poliisipäällikkö myöntää nähneensä videon, jossa poliisin pysäyttämä nuorukainen tallentaa salaa poliisin kanssa käydyn keskustelun. Päällikkö ei kuitenkaan halua kommentoida videota millään tavalla.

– Se on esitutkinnassa, hän toteaa.

Videolla näkyy ja kuuluu, kuinka autolla ajaneen nuorukaisen pysäyttänyt poliisi uhkaa tätä väkivallalla. Uhkauksen arvellaan liittyvän poliisin pojan ja nuorukaisen välisiin erimielisyyksiin.

Kihlakunnansyyttäjä Krista Soukola päätti käynnistää välikohtauksesta poliisirikostutkinnan nähtyään videotallenteen. Videolla esiintyvää poliisia epäillään laittomasta uhkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisin toiminta on tutkittavana Länsi-Uudenmaan poliisissa. Esitutkinta on epäillyn konstaapelin osalta tiettävästi lähes valmis.

– En ole nähnyt esitutkinta-aineistoa. Sitten kun on saatu syyttäjän tai mahdollisesti tuomioistuimen ratkaisu, ratkaistaan mahdolliset virkamiesoikeudelliset toimenpiteet, Ovaska sanoo.

ILTALEHTI 7.8.2013

%d bloggaajaa tykkää tästä: