Etusivu > LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT > Suomen poliisi sai kenkää ampumaradalta, se on loppu nyt!

Suomen poliisi sai kenkää ampumaradalta, se on loppu nyt!

28.5.2013

ase ja luodit

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero selvittelee parhaillaan viranomaisten harjoittelusopimusten irtisanomista sipoolaisella ampumaradalla. Paatero kertoo Uudelle Suomelle, että rataa ylläpitävän seuran ilmoitus tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

–Hämmästyneenä olen seurannut tätä, Paatero sanoo Uudelle Suomelle.

–Olen tänään kysynyt ja alkanut selvittää, mikä homman nimi on, Paatero totesi maanantai-iltana.

Urheiluseura Sibbo Skyttegille ry ilmoitti viime perjantaina poliisihallitukselle irtisanovansa kaikki viranomaisten ampumaharjoittelusopimukset Sipoon keskusampumaradalla.

Syy ilmoitukseen on seuran viestin mukaan se, että poliisihallitus on puhelimitse vaatinut seuraa hankkimaan ampuma-aselain mukaisen asealan elinkeinoluvan ”ehtona viranomaisten ampumaharjoittelun jatkumiselle ampumaradoillamme”. Seura ei kuitenkaan aio ryhtyä elinkeinonharjoittajaksi, ja irtisanoo näin poliisien sopimuksen.

Poliisihallitusta johtavalla Mikko Paaterolla ei ole tarkkaa tietoa puhelimitse esitetystä vaatimuksesta, jonka seura mainitsee. Hänelle on vielä epäselvää, onko poliisihallitus edes varsinaisesti esittänyt mitään vaatimusta.

–Jonkinlainen suullinen yhteydenotto on ollut, ja kyse on ollut elinkeinoluvasta, Paatero sanoo.

Paatero uskoo, että asia selviää lähipäivinä. Hänen mukaansa Sipoon keskusampumaradalla on harjoitellut useampi poliisin yksikkö ja myös rajavartiolaitoksen henkilöstöä.

Kansanedustaja Ismo Soukola (ps.) kertoo sisäministerille jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, että ainakin Uudenmaan poliisille poliisihallituksen temppu aiheuttaa vaikeuksia.

–Poliisi toiminnassaan joutuu harjoittelemaan ampuma-aseiden käyttöä ja näin ollen menettää Uudellamaalla olevan harjoittelupaikan. Se aiheuttaa poliisihallinnolle rahanmenoa, koska vastaavat harjoitteluolosuhteet täytyy hankkia toisaalta. Korvaavan paikan löytyminen on hankalaa, Soukola toteaa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59504-poliisiylijohtaja-hammastyi-suomen-poliisi-sai-potkut-ampumaradalta

  1. 15.7.2013 11:01

    ai ai……….. tästä minä tykkään! Jos kuka ikinä voi niille harmia tuottaa….. niin anti palaa! Tässä on jo tyyliä! hehehe

  1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggaajaa tykkää tästä: