Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisia syytetään törkeistä väärennyksistä ja ampuma-aserikoksesta

Poliisia syytetään törkeistä väärennyksistä ja ampuma-aserikoksesta

8.4.2013

poliisinselät

Satakuntalainen vanhempi konstaapeli ja kaupunginvaltuutettu joutui maanantaina oikeuden eteen syytettynä useista rikoksista.

Kunnallispolitiikassakin vaikuttavalla poliisimiehelle luettiin maanantaina syytteet Satakunnan käräjäoikeudessa kahdesta törkeästä väärennyksestä, ampuma-aserikoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Syytetty konstaapeli toimi elinkeinonharjoittajana ampuma-aseyrityksessä. Konstaapelia ja tämän yhtiökumppania syytetään aseiden väärän hävitystodistuksen laatimisesta. Syyttäjän mukaan yhtiökumppanit ovat väärentäneet aseiden hävitystodistuksia kahteen otteeseen.

Väärennetyt hävitystodistukset ovat käsittäneet syyttäjän mukaan muun muassa haulikoita, kiväärejä, pienoiskiväärejä ja revolvereja.

Syyttäjä katsoo, että väärennös on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Yhtiökumppaneita syytetään myös ampuma-aserikoksesta. He ovat syyttäjän mukaan elinkeinoharjoittajina laiminlyöneet joko kokonaan tai osittain ampuma-aselain mukaisen velvollisuuden pitää asetiedostoa.

Rekisterimerkintärikosepäily liittyy siihen, kuinka yhtiökumppanit olisivat yhdessä antaneet poliisille väärän tiedon ampuma-aserekisteriin.

Myös kolmatta henkilöä epäillään osalliseksi rekisterimerkintärikokseen sekä toiseen törkeään väärennykseen.

Syyttäjä vaatii epäillyille ehdollisia vankeusrangaistuksia. Poliisimies kiistää kaikki syytteet.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040816871465_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: