Etusivu > Huomautukset, LAKI JA OIKEUS, Oikeus- ja Apulaisoikeuskansleri > KRP:lle huomautus henkilötietojen levittelystä

KRP:lle huomautus henkilötietojen levittelystä

26.2.2013

 

keskusrikospoliisi krp

Apulaisoikeuskanslerin sijainen Risto Hiekkataipale kehottaa keskusrikospoliisia kiinnittämään huomiota siihen, mitä henkilötietoja se julkaisee poliisin rekisteristä asiakkaille tulostettavissa asiakirjoissaan.

Varkautelainen yksityishenkilö pyysi oikeuskansleria tutkimaan, loukkasiko keskusrikospoliisi kansalaisten oikeusturvaa luovuttaessaan WinCapita -sijoitusklubin esitutkinta-asiakirjoja. Laajan jutun pöytäkirjoissa oli tuhansien ihmisten henkilötunnukset ja muita yksityisyyden piiriin kuuluvia tietoja.

Hiekkataipale on lähettänyt päätöksensä tiedoksi Poliisihallitukselle. Päätöksen mukaan viranomaisten on huolehdittava henkilötietolain vaatimuksista, vaikka käytössä olevat asioiden kirjaamis- tai asiakirjahallinnon tietojärjestelmät eivät vaatimuksia täyttäisikään.

 

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/krplle-huomautus-henkilotietojen-levittelysta/1302456

Mainokset
 1. Eetu Sutinen
  9.3.2013 23:19

  Jos vastaavan henkilörekisterin olisi julkaissut joku muu rekisterin pitäjä, niin ei olisi selvinnyt huomautuksella. Poliisin tekemät rikokset eivät Suomessa useinkaan johda mihinkään, saatikka tuomioihin.

 2. tammenterho
  1.4.2013 10:07

  Niinpä, kaikki salataan, tai määrätään salassapidettäviksi, että näin meillä Suomessa!

 1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: