Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisi-isä ryntäsi koululle poikansa tappelun jälkeen – joutui syytteeseen

Poliisi-isä ryntäsi koululle poikansa tappelun jälkeen – joutui syytteeseen

24.1.2013

poliisi RINTAMERKKI

Poikansa tappeluvammoja koululle selvittämään mennyt poliisi joutuu oikeuteen.

Satakunnan poliisilaitoksen palveluksessa olevan poliisin epäillään syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Rikosepäily liittyy viime vuoden maaliskuussa Ulvilan yhteiskoulussa sattuneeseen oppilaiden väliseen tappeluun.

Välitunnilla sattuneessa tappelussa yksi oppilaista sai vamman silmäänsä. Poika vietiin terveyskeskukseen tutkimuksiin. Rehtori
Marianne Nurmo-Heikkilän mukaan vamma osoittautui lieväksi, eikä siitä jäänyt pojalle mitään pysyvää haittaa.

Loukkaantuneen pojan isä ilmestyi poliisin virkapuvussa koululle myöhemmin samana päivänä. Hänen toimintansa ja käyttäytymisensä tilanteessa olivat sellaisia, että ne johtivat rikosilmoitukseen ja poliisitutkintaan.

Kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta on nyt nostanut syytteen 44-vuotiasta poliisia vastaan. Rikosnimike on virkavelvollisuuden rikkominen.

Juttu tulee esille Satakunnan käräjäoikeudessa toukokuun lopulla.

Poliisia kuultiin esitutkinnassa myös epäiltynä laittomasta uhkauksesta. Syytettä tästä rikosepäilystä ei kuitenkaan nostettu.

Rehtori Nurmo-Heikkilä on viime maaliskuisista tapahtumista hyvin niukkasanainen. Hän vetoaa mm. siihen, että tappeluun osallistuneet ovat alaikäisiä ja että häntä kuullaan tulevassa oikeudenkäynnissä todistajana.

Myöskään kihlakunnansyyttäjä Haapalehto ei halu kertoa tapahtumista tarkemmin.

Satakunnan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Jussi Högmani nmukaan rikoksesta epäilty poliisi ei ole missään vaiheessa ollut pidätettynä virastaan, vaan hän jatkanut töitään normaalisti. Enempää Högman ei suostu asiaa kommentoimaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288534554367.html

Mainokset
  1. Laki on sama kaikille - tulkinta ei
    13.2.2013 18:37

    Mamu-isä teki invaasion helsinkiläiskouluun. Hänelle ei tullut mitään seuraamuksia siitä että työllisti poliisia…

    http://www.iltalehti.fi/helsinki/200802027189562_hi.shtml

  1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: