Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Vangitun poliiseilta väkisin riistänyt suku: Tarjosimme vain vaihtoehtoista ratkaisua

Vangitun poliiseilta väkisin riistänyt suku: Tarjosimme vain vaihtoehtoista ratkaisua

22.1.2013

POLIISIAAAA

Poliisit joutuivat pahasti alakynteen yrittäessään viedä putkaan rähinöivää nuorukaista Laitilassa. Pidätyksestä vimmastuneet sukulaiset repivät joukkovoimalla miehen poliisien otteesta ja kuljettivat hänet virkavallan ulottumattomiin.

Tiistaina tuomioistuimen edessä istui kahdeksan saman romanisuvun edustajaa vastaamassa tekosistaan. Valtaosa kahakasta syytetyistä oli keski-ikäisiä, nuorin parikymppinen mies ja vanhin noin 80-vuotias nainen.

Syyttäjän mielestä joukkio oli syyllistynyt muun muassa virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja vangin laittomaan vapauttamiseen.

Puolustuksen mukaan suvun jäsenten toiminta tapahtumahetkellä ei ollut kohdistunut virkavaltaan. Suvun tarkoitus oli ollut vain tarjota vaihtoehtoinen ratkaisu konfliktiin ja pitää itse huolta humalaisesta pojasta.

– Yhtä kaaosta, kuvailivat paikalle hälytetyt poliisit tapahtumia.

Pidätetty rimpuili vastaan ja muut sukulaiset kiskoivat tätä irti kahden poliisimiehen otteesta. Virkavalta sai osakseen tönimistä, repimistä ja iskuja. Joka suunnassa jokaisella oli asiansa huudettavanaan.

Kymmenisen minuuttia kestäneeseen kahakkaan osallistui yli kymmenen suvun jäsentä.

Toinen poliisimiehistä ehti suihkia kaasuaseensakin tyhjäksi yrittäessään hillitä rettelöitsijöitä. Lopulta poliisin yleisjohto antoi Turusta käskyn, että partion on vetäydyttävä voiman puutteessa paikalta.

Mummo nappasi kaasuaseen poliisilta

Alunperin partio oli lähetetty paikalle vaimentamaan koko illan kestänyttä meteliä. Rauhoittelu kerrostaloasunnossa sujuikin hyvin ja stereot hiljenivät.

Poliisit ehtivät jo poistua puoli kerrosta rappuja alas, kun riehuva nuorukainen heitti häiriöasunnosta ulos vanhemman sukulaismiehensä. Partio päätti viedä pojan putkaan rauhoittumaan, mikä ei sukulaisille sopinut.

Poliisi joutui uhkailemaan asunnossa olleita kaasulla ja ruiskuttamaan sitä lopulta nuorukaisen sekä häntä repivän parivaljakon päälle. Ulkona virkavaltaa vastassa oli muu romanisuku.

Tapahtumien melskeessä pidätetty nuorukainen tarttui toisen poliisimiehen virka-aseen kahvaan. Poliisi sai tiukan otteen irti nyrkillä hakkaamalla. Ulkona sama poliisi menetti hetkeksi myös kaasuaseensa, kun sen nappasi rähäkkään sekaantunut 80-vuotias mummo.

Partio pyysi moneen kertaa apuvoimia radion kautta, sitä ei ollut kuitenkaan saatavilla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa syytetyt, viisi miestä ja kolme naista, käyttäytyivät hyvin rauhallisesti. Syytteet suvun jäsenet kiistivät pääsääntöisesti.

Käräjäoikeus antaa asiasta tuomionsa 5. helmikuuta.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/440838/Vangitun+poliiseilta+riistanyt+suku+Tarjosimme+vain+vaihtoehtoista+ratkaisua

Mainokset
%d bloggers like this: