Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma, Vitsit > Salaisen palvelun agenttirekisteri unohtui Washingtonin metroon

Salaisen palvelun agenttirekisteri unohtui Washingtonin metroon

10.12.2012

 

salainenp

 

Yhdysvaltojen salaisen palvelun tärkeitä tietoja unohtui pääkaupungin yleiseen metroon.

Salaisen palvelun toiminta on nyt tiukassa syynissä, kertoo Fox News.

Tiedostot sisältävät muun muassa tiedot kaikista salaisen palvelun työntekijöistä, heidän kontakteistaan ja ulkomaiden yhteyksistään. Salainen palvelu on myöntänyt tapahtuneen, mutta ei usko tapauksen aiheuttavan turvallisuusriskiä.

Tapaus sattui vuonna 2008 punaisen linjan metrossa. Huolimaton nuori työntekijä oli palkattu varta vasten kuljettamaan tiedot turvallisesti salaisen palvelun päämajaan maan pääkaupungissa Washingtonissa. Tiedostoja ei ole sittemmin löydetty.

Nimettömän lähteen mukaan metroon jäi salaisen palvelun henkilökunnan tietojen lisäksi myös satunnaisia varmuuskopioita salaisen palvelun omista tietokannoista.

Aiemmin salainen palvelu vakuutti, ettei tietoihin voi päästä käsiksi, sillä tiedostot ovat suojattuja. Muutamat asiaa tuntevat lähteet ovat kuitenkin toista mieltä.

– Tiedostojen salaus oli varsin tavallinen. Ei tarvita neroa kiertämään tai purkamaan tietojen suojaus, lähde kertoi.

Salaista palvelua epäillään huolimattomuudesta tärkeän salaisen tiedon turvaamisessa. Useiden lähteiden mukaan salainen palvelu ei toiminut lain vaatiman huolellisuuden mukaisesti, eikä ole tehnyt tarpeeksi kadotettujen tietojen löytymiseksi.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288522708754.html

Mainokset
%d bloggers like this: