Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Meksikon poliisi kidutti pidätettyjä presidentin virkaanastujaisissa

Meksikon poliisi kidutti pidätettyjä presidentin virkaanastujaisissa

7.12.2012

Meksikolainen ihmisoikeusjärjestö syyttää maan poliisia julmuuksista viime viikonloppuna.

 

Uuden presidentin Enrique Peña Nieton virkaanastujaiset viime lauantaina sytyttivät protesteja ympäri maata. Niiden taltuttamiseksi otettiin kiinni kymmenittäin ihmisiä. Kaikki mielenosoitukset eivät olleet väkivaltaisia.

Käynnissä olevan tutkimuksen mukaan ainakin neljässä tapauksessa epäillään kidutusta. Kolme niistä on pitänyt sisällään sähköshokkeja. Lisäksi 22 pidätystä pidetään lainvastaisina. Asiasta kertoo The Guardian.

Vankilassa on mielenosoituksiin liittyen yhä 70 ihmistä. Heitä epäillään hyökkäyksistä julkista rauhaa kohtaan. Kyseisestä rikoksesta saattaa saada pitkän vankeustuomion.

– Tärkeää on, että viranomaiset toimittavat vakuuttavat todisteet siitä, että pakkokeinojen alaiset henkilöt todella osallistuivat tapahtumiin ja ettei rauhanomaisia protestoijia rangaista, ihmisoikeusjärjestön johtaja Luis González Placencia sanoo meksikolaislehdelle.

Placensian mukaan putkassa saattaa olla sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät edes osallistuneet protesteihin.

Lauantaipäivä alkoi pääkaupungissa Mexico Cityssä naamioituneiden nuorten ja poliisin välisillä yhteenotoilla. Väkivaltaisuuksissa yksi mielenosoittaja päätyi koomaan ja toinen menetti näön silmästään.

Myöhemmin kaupungin laitamilla otettiin kiinni sata ihmistä, joista kolmisenkymmentä vapautettiin pian.

Myös väkivallattomia mielenosoituksia nähtiin. Ihmisoikeusjärjestön mukaan poliisi on napannut myös näihin osallistuneita, viattomia ihmisiä ja vienyt heidät telkien taakse. Kiinniotettujen joukossa on kaksi eurooppalaista toimittajaa.

 

Luis González Placencian mukaan poliisivoimissa trendi on, että otetaan ensin ihminen kiinni ja yritetään sitten löytää jokin yhteys rikolliseen toimintaan.

Placencian johtama ihmisoikeusjärjestö ei tutki poliisin ylimitoitetuiksi väitettyjä voimakeinoja

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012120716424385_ul.shtml?utm_source=webslice&utm_campaign=uutisboksi

Mainokset
%d bloggers like this: