Etusivu > Epäily, Lain "rajoilla", MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Suojelupoliisin työntekijä harrasti seksiä virka-autossa

Suojelupoliisin työntekijä harrasti seksiä virka-autossa

23.11.2012

_
Syyttäjän mukaan suojelupoliisin työntekijä harrasti seksiä virka-ajallaan ja virka-autossaan vuoden 2010 huhti-joulukuun välisenä aikana.
_
Syyttäjä vaatii teosta työntekijälle sakkorangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kirjoittaa Helsingin sanomat. Jutun käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa eilen.
_
Rikoksesta epäilty mies toimi tekoaikaan suojelupoliisin kenttävalvonnassa, jonka tehtävänä on auttaa suojelupoliisin operatiivisia yksiköitä tiedonhankinnassa.
Syyttäjä Tero Kekin mukaan mies harrasti useita kertoja seksiä virka-ajalla ja virka-autossaan Helsingissä vuoden 2010 huhti-joulukuun välisenä aikana.
Syyttäjän mielestä tekoa voidaan pitää virkavelvollisuuden rikkomisena, koska se on vastoin poliisilaissa säädettyjä poliisin käyttäytymissääntöjä.
_

Syytteen mukaan seksikertoja suojelupoliisin omistamassa virka-autossa oli yhden naisen kanssa noin viidestä kymmeneen kertaan.
Ainakin osa seksikerroista tapahtui työpäivän aikana.
Helsingin Sanomien mukaan mies kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän myöntää harrastaneensa seksiä virka-autossa, mutta teko oli hänen mielestään kokonaisuutena arvostellen vähäinen, minkä takia rikoksen tunnusmerkistö ei täyty.


Mies on nyt siirretty suojelupoliisissa muihin tehtäviin, kun tapaus tuli ilmi. Helsingin käräjäoikeus antaa asiasta tuomion joulukuussa.

 _
PÄIVITYS

Syyttäjä vaatii suojelupoliisin kenttävalvonnassa toimineelle miehelle sakkoja seksin harrastamisesta virka-ajalla ja virka-autossa.
Poliisi myöntää seksin autossa ja lepotaukojen aikana mutta kiistääHelsingin Sanomien mukaan rikkoneensa virkavelvollisuuttaan. Supolle asiasta kertoi miehen seksikumppanina ollut nainen.

Kuinka poikkeuksellinen julki tullut seksisotku on?

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero: Kyllä tämä painii ihan omassa sarjassaan, että virka-aikana virka-autossa olisi näin menetelty. Ei minun korviini ole tämäntyyppistä aiemmin tullut.

Virkamieslain mukaan virkamiehen pitää käyttäytyä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla. Miten tätä pitää tulkita, jos suojelupoliisin edustaja harrastaa seksiä ruokatunnilla?

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää:

Supon poliisiin sekä tiedustelu- ja turvallisuuspalveluun liittyvien tehtävien erityispiirteet asettavat erityisvaatimuksia.

Työssä, johon kohdistuu erityisiä vaatimuksia muun muassa luottamuksen ja ulkopuolisilta vaikutuksilta suojassa pysymisen kannalta, tilanne ei ole mitenkään ongelmaton.
Toimistotyöntekijän tehtävissä seksi saattaisi olla ihan harmitonta, mutta hänenkään ei pitäisi harrastaa sitä virka-ajalla.

Poliisin käytöstä säätelee myös poliisilaki. Se edellyttää yksityiselämänkin puolella käytöstä, joka ei vaaranna luottamusta virkatehtävien hoitoon.

Mitä tämä tarkoittaa?

Mäenpää:

Poliisi ei itse voi oikein pahasti ajaa ylinopeutta tai tokkuroida humalassa puhumattakaan tappelusta vapaa-aikana. Käyttäytymisvaatimukset ovat sitä tiukemmat mitä korkeampi tehtävä on kyseessä.

Kuinka monia poliisilain mukaisia pahennusta herättäviä tapauksia on vuodessa?

Paatero:

Niitä tapauksia, jotka täyttäisivät tämän pykälän ajattelutavan, on yksittäisiä.

Saako poliisi harrastaa seksiä autossa vapaa-ajallaan?

Paatero (nauraen):

Omassa autossa niin saa varmaan halutessaan tehdä muttei virka-autossa. Mielellään ei kuitenkaan omassakaan autossa keskellä toria. En halua kauheasti ruveta rajoittamaan poliisin käyttäytymistä, jos se ei herätä pahennusta, ihmisiä ei ole lähettyvillä eikä kysymys ole julkisesta paikasta.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/kotimaa/29-kotimaa-stt/113227-113227

Mainokset
  1. kalle lustig
    28.9.2013 00:10

    suomen poliisin moraali on yleisesti-ottaen niin korkealla että voi olla vain ylpeä

  1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: