Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, sakko, Syyte, Tuomiot, Virka-aseman väärinkäyttö > Poliisi urkki ex-vaimonsa matkatietoja – sakot tuli

Poliisi urkki ex-vaimonsa matkatietoja – sakot tuli

1.11.2012

Helsingin hovioikeus on tuominnut sakkoihin 34-vuotiaan helsinkiläinen poliisimiehen, joka oli käyttänyt virka-asemaansa hyväkseen urkkiakseen ex-vaimonsa matkatietoja.

Mies sai virka-aseman väärinkäyttämisestä ja henkilörekisteririkoksesta 80 päiväsakkoa eli yhteensä noin tuhat euroa sakkoa. Mies oli erotettuna kaksi kuukautta.

Poliisimies oli keväällä 2010 mustasukkaisuuden takia halunnut tietää, kenen kanssa hänen entinen vaimonsa oli matkalla. Hän oli lähettänyt virkapaikaltaan Malmin ulkomaalaispoliisista matkatoimistoon sähköpostin, jossa hän oli udellut tietoja vaimon matkavarauksesta ja seurueeseen kuuluvista muista ihmisistä. Matkatoimisto luuli tiedustelun liittyvän miehen virkatehtäviin, joten se antoi tiedot samana päivänä.

Lisäksi mies oli penkonut ex-vaimon ja tämän naispuolisen matkaseuralaisen tietoja poliisin, väestörekisterikeskuksen ja rajavartiolaitoksen tietojärjestelmistä.

Mies hyödynsi saamiaan tietoja menemällä lentokentälle vastaan, kun vaimo palasi ystävättärensä kanssa matkalta.

Hovioikeus kovensi miehen rangaistusta ja rikosnimikettä. Käräjäoikeudessa mies oli tuomittu henkilörekisteririkoksen lisäksi vain virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hovioikeus huomauttaa, että urkkiessaan tietoja poliisimiehenä mies oli saanut tietoja, joita hänelle ei muuten olisi voitu antaa.

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/uutinen/poliisi-urkki-ex-vaimonsa-matkatietoja
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194775126850/artikkeli/poliisille+sakkoja+kahden+naisen+matkatietojen+urkinnasta+-+toinen+oli+miehen+puoliso.html

%d bloggers like this: