Etusivu > LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, MUUT POLIISI ASIAT, Tuomioistuimet > ”Poliisin kuulustelumoka uhkaa avata rikoksentekijöille Pandoran lippaan”

”Poliisin kuulustelumoka uhkaa avata rikoksentekijöille Pandoran lippaan”

23.10.2012

Poliisi joutuu tästedes entistä tarkemmin kertomaan rikoksesta epäillylle hänen oikeuksistaan. Poliisihallitus on antanut tästä uudet ohjeet maan kaikille poliisilaitoksille sekä keskusrikospoliisille ja Liikkuvalle poliisille.

Syynä on korkeimman oikeuden (KKO) ennakkoratkaisu, joka johti kovasta ns. Helsingin Glo-hotellin huumejutusta annetun pitkän vankeusrangaistuksen purkamiseen. Täysin identtisestä jutusta on myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antanut aiemmin ratkaisunsa.

KKO:n mukaan ulkomaiselle epäillylle ei kerrottu hänen oikeudestaan olla edistämättä oman rikosepäilynsä tutkintaa ja pysyä vaiti. Epäiltyä myös kuulusteltiin, vaikka hänelle määrätty puolustaja ei ollut läsnä. Kaiken lisäksi kuulustelupöytäkirjat laadittiin suomeksi, jota afrikkalaistaustainen epäilty ei lainkaan osannut.

– Poliisi pelkää nyt, että tapaus johtaa Pandoran lippaan avaamiseen, sanoo poliisilähde, joka asian arkaluonteisuuden vuoksi haluaa pysytellä nimettömänä. Hänen mukaansa KKO voi varautua jopa useisiin kymmeniin tuomioiden purkuhakemuksiin.

Korkeimmasta oikeudesta vahvistetaan, että KKO on jo myöntänyt myös toisen tuomion purkuluvan. Lisäksi useita muita hakemuksia tuomioiden purkamiseksi on vireillä, kaikki samasta syystä.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194773278560/artikkeli/+kuulustelumoka+uhkaa+avata+rikoksentekijoille+pandoran+lippaan+.html

Mainokset
%d bloggers like this: