Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Kymmeniä poliiseja epäillään rikosvyyhdestä huumekauppaa ym.

Kymmeniä poliiseja epäillään rikosvyyhdestä huumekauppaa ym.

8.10.2012

 

Kysessä on yksi vakavimmista poliisien korruptiosotkuista Ranskan historiassa. Jo lähes puolet Marseillen pohjoisosan rikoksen vastaisen yksikön poliiseista on epäilyksen alla.

Ranskassa on noussut valtava skandaali rikospoliisien toiminnasta Marseillessa. Jo yhteensä 30 poliisia epäillään korruptiosta ja muista rikoksista. Määrä on lähes puolet koko Pohjois-Marseillen rikosten vastaisen yksikön poliiseista. Kyseessä on yksi vakavimmista poliisikorruptiovyyhdeistä Ranskan historiassa.

Vyyhti laajeni maanantaina, kun viranomaiset sanoivat epäilevänsä 18:aa poliisia aiemmin kerrottujen lisäksi. Perjantaina 12 poliisia asetettiin syytteisiin kiristyksestä ja huumekaupasta. Syytetyistä poliiseista seitsemän on vangittu ja viisi vapautettu takuita vastaan.

Poliisit pidätettiin alun perin viime viikolla, kun heidän toimistostaan löytyi kätkö. Valekaton sisältä löytyi käteistä rahaa ja huumeita. Poliisien epäillään varastaneen säännöllisesti käteistä ja huumeita huumekauppiailta sekä ottaneen haltuunsa myös savukkeita laittomilta kauppiailta.

Marseillen ”poliisijengi” on jo toinen Ranskaa kuohuttanut poliisin korruptiotapaus vuoden aikana. Lyonin kaupungin apulaispoliisipäällikkö Michel Neyet on parhaillaan kotiarestissa odotamassa oikeudenkäyntiä, jossa häntä syytetään lahjuksien vastaanottamisesta kaupungin alamaailman jäseniltä.

http://yle.fi/uutiset/kymmenia_poliiseja_epaillaan_rikosvyyhdesta_ranskassa/6326962

Mainokset
%d bloggers like this: