Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Poliisit raiskasivat naisen – naiselle syyte

Poliisit raiskasivat naisen – naiselle syyte

28.9.2012

Tunisiassa oikeus on asettanut syytteeseen raiskauksen uhriksi joutuneen naisen. Naista syytetään säädyttömästä käytöksestä julkisella paikalla.

Syyte luettiin naiselle oikeudenkäynnin valmisteluistunnossa Tunisian pääkaupungissa Tunisissa.

Naisen mukaan kaksi poliisia raiskasi hänet 4. syyskuuta. Al Jazeeran mukaan naiselle luettu syyte on virkavallan yritys saada nainen luopumaan raiskaussyytteistä. Naisen miesystävä on jo aiemmin kertonut, että poliisi on kiristänyt häntä, jotta raiskaussyytteistä luovuttaisiin.

Sisäministeriö julisti syytteen julkaisun jälkeen tiedotteen, jossa se kehotti välttämään tapauksen käyttämistä poliittisena aseena tai tekemään siitä kohua mediassa. Ministeriö painotti tiedotteessaan, että Tunisian valtio on sitoutunut suojelemaan naisia väkivallalta.

Naisen saama syyte on aiheuttanut Tunisiassa valtavan kohun. Naista puolustavat kansalaiset ovat muun muassa kirjoittaneet sisäministeriön Facebook-sivulle tekstin ”raiskaa hänet ja sitten tuomitse”. Al Jazeeran mukaan ministeriö on poistanut kirjoitukset.

Oikeus aloittaa raiskauksen käsittelyn 3. lokakuuta. Raiskauksesta epäillyt poliisit on pidätetty.

Naisen saamaa syytettä pidetään yhtenä merkkinä Tunisian muutoksesta kohti vanhoillisempaa ja uskonnollisempaa valtiota.

(MTV3 – Tunisian televisio TT)

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/09/1625752/poliisit-raiskasivat-naisen—naiselle-syyte

%d bloggaajaa tykkää tästä: