Etusivu > Epäily, LAKI JA OIKEUS, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte, Tuomiot, Virkavelvollisuuden rikkominen > Poliisia koskeva syyte oli huonosti tehty, ei rangaistusta. Hyvätveljet hoitivat asian.

Poliisia koskeva syyte oli huonosti tehty, ei rangaistusta. Hyvätveljet hoitivat asian.

13.9.2012

Syyte oli huonosti tehty, poliisi välttyi rangaistukselta

Itä-Suomen hovioikeus lievensi johtavassa asemassa olleen savolaispoliisin tuomiota. Käräjäoikeuden mukaan poliisi syyllistyi törkeään huolimattomuuteen palauttaessaan aseluvat ilman asianmukaista harkintaa suonenjokelaismiehelle, jolta luvat oli otettu aiemmin pois.

Aseiden palauttamisesta ei tehty merkintää poliisin rekisteriin. Seuraavana vuonna poliisi kirjasi aselupien peruuttamisen, vaikka aseet eivät olleet enää poliisin hallussa.

Käräjäoikeudessa poliisi tuomittiin 520 euron sakkoon.

Hovioikeuden mukaan syyttäjä ei kuitenkaan ollut yksilöinyt tarpeeksi haastehakemuksen teonkuvausta. Syyttäjä ei ollut muun muassa kirjannut, millä tavalla poliisi laiminlöi asianmukaisen lupaharkinnan tai mitä tarkoittaa väite, että poliisi olisi ilman päätöksiä palauttanut aseet miehelle.

Tästä syystä poliisin viaksi jäi ainoastaan se, että aseiden palauttamisesta ei tehty merkintöjä aserekisteriin.

Hovioikeuden mukaan poliisi syyllistyi tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Hänet jätettiin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta, koska teko oli vähäinen.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/syyte-oli-huonosti-tehty-poliisin-aselupatuomio-lieveni/1243796

Mainokset
%d bloggers like this: