Etusivu > Kotietsintä, POLIISIN PAKKOKEINOT > Kasvata kotona chiliä ja poliisi hyökkää kotiisi koirien kanssa

Kasvata kotona chiliä ja poliisi hyökkää kotiisi koirien kanssa

12.9.2012

 

Chiliä luultiin huumeeksi – poliisi käveli asuntoon sisään.

Tamperelainen pelialan yrittäjä ja Piraattipuolueen jäsen Mika Isomaa kirjoitti sunnuntaina blogissaan, miten poliisi oli käynyt ratsaamassa asunnon ikkunalaudalla kasvatettuja chilejä ja yrttejä.

Isomaa epäilee, että julkisivuremontin yhteydessä asuntoon poikennut maalari luuli Isomaan kämppiksen chilejä, värinokkosia ja kaupan yrttejä laittomiksi. Kun Isomaa oli taannoin kotoa poissa, kävi poliisi ratsaamassa hänen huoneensa koiran kanssa.

– Poliisi kävi tonkimassa huoneeni koiran kanssa, enkä ole vieläkään saanut mitään ilmoitusta siitä muuten kuin kämppiksiltäni. Minulta ei löytynyt mitään, eikä minua syytetä mistään, Isomaa kirjoittaa.

– Poliisin hortonomi tarkasti kasvien kuuluvan laillisten eliömuotojen piiriin, joten ne saivat jatkaa yhteyttämistä asunnollani.

Asiasta uutisoi keskiviikon Aamulehti, joka kysyi rikoskomisario Jari Luodolta, saako poliisi noin vain mennä omilla avaimillaan asuntoon ilmoittamatta mitään.

– Pakkokeinolain mukaan se on mahdollista, kun kotietsintää tehdään rikosepäilyn vuoksi eli epäillään esimerkiksi huumausainerikosta, Luoto vastaa.

– Näin tehdään, jos on olemassa vaara, että todisteita voidaan nopeasti hävittää, Luoto jatkaa Aamulehdelle.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288498838125.html

 

Poliisi on jokaisen kämppäkaveri

Asunnolleni tehtiin hieman yli viikko sitten kotietsintä poissaollessani. Poliisi kävi omilla avaimillaan meillä, tutki huoneeni koiran kanssa, enkä ole vieläkään saanut mitään ilmoitusta siitä muuten kuin kämppiksiltäni. Minulta ei löytynyt mitään, eikä minua syytetä mistään. Miksi poliisin tunkeutuminen asunnolleni sitten haittaa, jos ei kerran ole ”mitään pelättävää”?

Varmistava kysymys poliisille: kävittekö te oikeasti asunnollani, vai oliko se joku muu? Koska virkamerkkiä tai etsintälupaa ei näytetty, eikä minulle tullut leimattua ilmoitusta tai puhelua asiasta. Parempi kai varmistaa asia itse huomenna puhelimitse.

Poliisit oli ilmeisesti kutsunut paikalle joku julkisivuremontin yhteydessä asunnollamme poikennut maalari, joka oli kaiketi luullut kämppikseni chilejä, värinokkosia ja kaupan yrttikasveja laittomiksi. Poliisin hortonomi tarkasti kasvien kuuluvan laillisten eliömuotojen piiriin, joten ne saivat jatkaa yhteyttämistä asunnollani:

Chilejä, eri lajikkeita

Poliisit olivat käyttäytyneet kaiketi hyvinkin asiallisen rennosti, eikä tarpeetonta sotkua ollut tehty. Pointsit siitä.

Laki sanoo, että asukkaan tai todistajan on oltava paikalla kotietsinnän yhteydessä. Tapauksessamme kämppikseni oli ohjattu koiran vierailun ajaksi ulos asunnosta. Voimme päätellä vain sotkun perusteella missä poliisi kävi tai mitä he tekivät siellä. Huoneessani oli käyty ilman minua tai todistajaa.

Turun seudun kannabisyhdistys (Tusky) on julkaissut ohjeet kotietsintätilanteiden varalle:

http://www.tusky.fi/laki-ja-oikeus/13-oikeudet-kotietsinnaessae

Mika Isomaa

http://mikaisomaa.fi/?p=1062

 

Mainokset
%d bloggers like this: