Etusivu > LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Riehuva rötöstelijä maijaan ja auto tutkintaan – laiton kotietsintä

Riehuva rötöstelijä maijaan ja auto tutkintaan – laiton kotietsintä

11.9.2012

Varsinais-Suomen poliisi sai huomautuksen laittomasta kotietsinnästä. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan poliisi ei noudattanut lakia tutkiessaan Turusta pysäyttämänsä auton heinäkuun puolivälissä.

Tapaus sattui, kun poliisi pysäytti varastetuilla kilvillä varustetun henkilöauton kolmen aikaan aamuyöstä. Auto oli katsastamaton, eikä siitä oltu maksettu veroja. Myöskään sen kuljettajalla ei ollut voimassa oleva ajo-oikeutta. Lisäksi autosta löytyi tavaraa, jota poliisi epäili varastetuksi.

Autoa kuljettaneella miehellä on rötöstausta. Pysäytystilanteessa mies käyttäytyi niin aggressiivisesti, että poliisin oli lukittava hänet oman työturvallisuutensa takia maija-auton takaosaan.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan poliisi toimi laittomasti, koska pyysi luvan auton tutkimiseen esimieheltä vasta sitten, kun lain määrittelemä kotietsintä oli jo vauhdissa. Maija-auton takaosaan lukitulla kuljettajalla olisi ollut oikeus olla läsnä etsintätilanteessa. Poliisin olisi myös pitänyt kertoa miehelle tämän oikeudesta kutsua todistaja mukaan tilanteeseen.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/389069/Riehuva+rotostelija+maijaan+ja+auto+tutkintaan++laiton+kotietsinta

Mainokset
 1. Lede
  12.9.2012 06:07

  Oletteko tähän tapaukseen tutustuneet?

  Tuore Hymy kertoo parisuhdeväkivaltatarinan, jolla on varsin erikoiset puitteet. Pahoinpitelijänä on virassa toimiva poliisi ja pahoinpideltynä tunnettu tv-juontaja MTV3-kanavalta.

  Jonkin aikaa seurustellut pari ajautui baari-illan jälkeen sanaharkkaan, jota seurasi tv-juontajan joutuminen pahoinpitelyn uhriksi. Poliisipoikaystävä hakkasi tv-juontajaa, kunnes juontajan äiti saapui paikalle.

  Tv-juontaja kertoo nyt nimellään ja kuvallaan kipeästä aiheesta syyskuun Hymyssä. Hän ei tehnyt asiasta rikosilmoitusta, mutta on eronnut poikaystävästään.
  http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/poliisi-pahoinpiteli-suomalaisen-tv-juontajan
  http://www.myllertommi.blogspot.fi

 1. No trackbacks yet.
Kommentointi on suljettu.
%d bloggers like this: