Etusivu > Epäily, LAKI JA OIKEUS, Muu hölmöily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Tuomioistuimet > Krp:n ylitarkastaja irtisanottiin seurantalaitesotkun takia

Krp:n ylitarkastaja irtisanottiin seurantalaitesotkun takia

29.8.2012

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hyväksynyt keskusrikospoliisin (KRP) päätöksen irtisanoa ylitarkastajansa.

Mies kehitteli poliisissa seurantalaitetta, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi autoon. Laite ei koskaan valmistunut. Lisäksi hän oli mukana Trevoc-nimisessä yrityksessä, jonka toimiala liittyi vastaaviin lainvalvojille tarkoitettuihin laitteisiin oli myöntänyt miehelle sivutoimiluvan vain ohjelmointiin.

Ylitarkastaja osallistui yhtiönsä edustajan seurantalaitteen esittelytilaisuuteen sisäministeriössä. KHO katsoi, että ylitarkastaja esiintyi tilaisuudessa pikemminkin markkinoijana kuin ohjelmointiasiantuntijana.

Oikeuden mukaan kaksoisrooli aiheutti ulkopuolisille epäselvyyttä ylitarkastajan asemasta. Virkatehtävään kuulunut seurantalaitteen kehittäminen viivästyi ainakin osin miehen toiminnan takia.

KHO:n mukaan KRP:llä oli erittäin painava syy irtisanoa ylitarkastajansa. Se kumosi keskiviikkona virkamieslautakunnan päätöksen, jossa irtisanomiseen ei löydetty perusteita.

LUE MYÖS:
https://poliisirikollisena.wordpress.com/2012/06/03/poliisi-epaonnistui-seurantalaitteen-kehityksessa-ja-irtisanoi-kehittajan/

http://www.hs.fi/kotimaa/Krpn+ylitarkastaja+irtisanottiin+seurantalaitesotkun+takia/a1305596120255

Mainokset
%d bloggers like this: