Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Paatero: Poliisin ylimpään johtoon kohdistuva kritiikki asiatonta

Paatero: Poliisin ylimpään johtoon kohdistuva kritiikki asiatonta

24.8.2012

– Poliisihallitus ei ole paisunut yhtään mihinkään, sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Vasemmisto on arvostellut kovin sanoin poliisin ylintä johtoa. 

Vasemmisto arvostelee kovin sanoin poliisin ylintä johtoa. Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) katsoo, että nyt on säästettävä poliisijohdosta, ja myös SDP:n pää-äänenkannattaja sanomalehti Demari arvostelee poliisihallitusta. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero tyrmää Demarin kritiikin.

– Minusta se on täysin asiatonta. Poliisihallitus ei ole paisunut yhtään mihinkään. Poliisiylijohdon tehtävät ja sen henkilöstö ovat jonkin verran vähentyneet. Hankeryhmä esittää radikaaleinta muutosta nimenomaan poliisihallituksen henkilöstömäärään ja rakenteisiin kuin mihinkään muuhun poliisin osa-alueeseen ja yksikköön.

Paaterossa myös Kyllösen kommentit herättävät ”yllättäviä ja hämmästyneitä ajatuksia”.

– Näyttää siltä, että ministeri ei ole hankeryhmän raporttia lukenut.

Kyllönen vastustaa liikkuvan poliisin leikkauksia. Liikenneministerin mukaan liikkuva poliisi on liikenneministeriön tärkein yhteistyökumppani muun muassa liikenneturvallisuustyössä ja liikenteen harmaan talouden eli tavaraliikennelain valvonnassa.

– Se mitä ministeri Kyllönen epäilee, että poliisin liikennevalvonnan taso laskisi, se ei tietenkään sitä tee. Kukaan ei siihen pyri, ja hallitus on edellyttänyt, että poliisin toiminnan taso pysyy ennallaan. Siihen olen tietenkin sitoutunut.

SDP:n kansanedustaja ja poliisiasiainneuvottelukunnan puheenjohtaja Mika Kari on valmis tarvittaessa käymään tarkalla kammalla läpi poliisihallituksen.

– Minulla ei ole mitään sitä vastaan. Poliisin ylin johto kuitenkin tarvitaan, ja sen toimintaedellytykset pitää turvata, Paatero sanoo.

http://yle.fi/uutiset/paatero_poliisin_ylimpaan_johtoon_kohdistuva_kritiikki_asiatonta/6269814

Mainokset
%d bloggers like this: