Etusivu > LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT > Kyllönen: Poliisijohdosta leikattava liikkuvan poliisin sijaan

Kyllönen: Poliisijohdosta leikattava liikkuvan poliisin sijaan

24.8.2012

Liikenneministeri Merja Kyllönen huomautti, että poliisin ylin johto ei ole tehnyt henkilöstöleikkauksia. Kyllösen mukaan liikkuva poliisi on tärkeä yhteistyökumppani harmaan talouden torjunnassa myös liikenteessä.

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) vastustaa liikkuvan poliisin leikkauksia. Kyllösen mukaan liikenteen valvonta ja liikenneturvallisuustyö voitaisiin reilusti keskittää paikallispoliisilta liikkuvalle poliisille.

Kyllönen kertoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa, että maissa, jossa liikkuvaa poliisia ei ole, sitä kehitetään.

– Meillä ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan. Meillä on liikkuva poliisi, mutta sitä ollaan leikkaamassa.

Liikenneministerin mukaan liikkuva poliisi on liikenneministeriön tärkein yhteistyökumppani muun muassa liikenneturvallisuustyössä ja liikenteen harmaan talouden, eli tavaraliikennelain valvonnassa.

– Hallituksen tavoite on harmaan talouden kitkeminen myös liikenteessä. Liikkuvan poliisin lakkauttaminen vaarantaisi hyvän työn, mitä tämän eteen on tehty.

Kyllönen kohdistaisi katseen ylimpään poliisijohtoon

Kyllönen huomautti, että ulkomaisen tavaraliikenteen määrä Suomessa on lisääntynyt viime vuosina ja tällä hetkellä puhutaan noin 10 prosentin markkinaosuudesta, joka kasvaa koko ajan.

– Erilaista liiketoimintaa on tien päällä, Suomi pyörii pyörillä. On erikoista, jos pääyhteistyökumppani maanteiden valvonnassa siirrettäisiin paikallispoliisiin.

Sisäministeriön virkamiestyöryhmä antoi tiistaina esityksen liikkuvan poliisin lakkauttamisesta. Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on todennut, että ellei liikkuvan poliisin määrää vähennetä, paikallispoliisin määrää supistetaan. Kyllönen kritisoi Räsäsen linjausta.

– Paikallispoliisin määrän vähentäminen ei ole hyvä vaihtoehto.

Kyllönen haluaisi tarkastella poliisijohdon harvennusta.

– Paikallispoliisi ja valtakunnalliset yksiköt ovat vasaran alla. Liikkuva poliisi on jo vähentänyt 22 prosenttia omasta johdostaan, samaa ei voi sanoa sisäministeriön poliisiosastosta ja poliisihallituksesta.

Liikenneministerin mukaan eduskunnan tavoitteet on täytetty paikallisyksiköissä ja valtakunnalliseti. Kyllönen painotti, että liikenneturvallisuus on heikentynyt, joten työkalut sen parantamiseksi tulisi hyödyntää.

– Liikkuvalla poliisilla on koneisto ja osaaminen. Myös automaattivalvonnan kehittämisen avuksi tarvitaan liikkuvan poliisin osaamista.

http://yle.fi/uutiset/kyllonen_poliisijohdosta_leikattava_liikkuvan_poliisin_sijaan/6268477

Mainokset
%d bloggers like this: