Etusivu > Lain "rajoilla", LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > ”isoveli”-laki voimaan: viranomaiset saavat kansalaisten surffailuhistorian, sähköpostit ja some-viestit

”isoveli”-laki voimaan: viranomaiset saavat kansalaisten surffailuhistorian, sähköpostit ja some-viestit

24.8.2012

Australiassa on tänään astunut voimaan uusi laki, joka mahdollistaa viranomaistahojen pääsyn kansalaisten nettihistoriaan, kirjoittaa Sydney Morning Herald.

Laki mahdollistaa pääsyn käyttäjien surffailuhistoriaan, sähköposteihin seka sosiaalisen median viesteihin.

Australian oikeusministeri Nicola Roxon perusteli uutta lakia kyberrikollisuuden estämisellä. Morning Heraldin mukaan laki antaa viranomaisille mahdollisuuden taistella paremmin esimerkiksi lapsipornoa vastaan sekä tekijänoikeus- ja immateriaalioikeuksia rikkovia vastaan.

Australian vihreän puolueen edustaja Scott Ludlam kritisoi uutta lakia heti tuoreeltaan. Ludlamin mukaan laki on mennyt liian pitkälle ja hallitus ei ole onnistunut selittämään, miksi näin pitkälle menevät keinot ovat tarpeellisia. Ludlamin mukaan laki mahdollistaa sen, että Australia voi mahdollisesti edesauttaa jopa kuolemaantuomioon johtavia tuomioita ulkomailla.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/australiaan+quotisoveliquotlaki+viranomaiset+saavat+kansalaisten+surffailuhistorian+sahkopostit+ja+someviestit/a831633

Mainokset
%d bloggers like this: