Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisiuudistus sai tukijan – ”Säästöillä on kuitenkin vaikutuksensa”

Poliisiuudistus sai tukijan – ”Säästöillä on kuitenkin vaikutuksensa”

23.8.2012

 

SDP valmis poliisihallinnon keventämiseen

SDP kannattaa poliisihallinnon uudistamista. Puolue haluaa kuitenkin varmistaa, että uudistus ei vaaranna syrjäseutujen poliisipalveluita.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan puolue on valmis poliisihallinnon keventämiseen, jotta kenttätehtäviin saadaan riittävästi poliiseja. Urpilaisen mukaan erityisesti Poliisihallituksen asemaa ja toimintaa on arvioitava uudelleen.

Liikkuvan poliisin mahdolliseen lakkauttamiseen SDP ei vielä ota kantaa. Urpilainen muistuttaa, että liikkuvalla poliisilla on erityisosaamista raskaan liikenteen valvonnassa ja siihen liittyvän harmaan talouden torjunnassa.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/08/1603099/sdp-valmis-poliisihallinnon-keventamiseen

 

Poliisin akavalaiset kannattavat ehdotettua uudistusta, joka on herättänyt myös paljon vastustusta. Etenkin liikkuvan poliisin lakkauttamisehdotus on herättänyt huomiota.

– Poliisin akavalaiset kannattavat uudistusta esitetystä muodossa, vaikka se sisältää monia karvaita ratkaisuja, toteaa poliisin akavalaisten luottamusmies Antero Rytkölä.

– Esitys on tarjolla olevista huonoista vaihtoehdoista vähiten huono.

Pirkanmaan apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä on poliisihallinnon akavalaisten valtakunnallinen luottamusmies ja akavalaisia edustavan Poliisihallinnon päälliköt ja asiantuntijat PolPA ry:n puheenjohtaja.

Rytkölä korostaa, että poliisin toiminnan kehittämisen kannalta uudistusta ei olisi akavalaisten mielestä tarvittu, ei ainakaan nyt näin pian edellisten isojen uudistusten jälkeen.

Poliisin rahat eivät riitä nykytason toimintaan. On etsitty ratkaisuja, miten välttämättömät säästöt voidaan tehdä mahdollisimman vähin vaurioin.

– Säästöillä on kuitenkin vaikutuksensa, myös toimintaan, huomauttaa Rytkölä.

Rytkölä uskoo, että myös liikenteen valvonnan hoitaminen paikallispoliisissa tulee onnistumaan siinä kuin vastaavien muidenkin erikoisalojen hoitaminen, mm. tekninen rikostutkinta, ulkomaalaisasiat ja talousrikostorjunta, jos niin päätetään. Ammattitaitoisten liikenteenvalvojien ammattitaito ei organisaation nimen vaihtuessa katoa mihinkään.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194763670545/artikkeli/poliisiuudistus+sai+tukijan+-+saastoilla+on+kuitenkin+vaikutuksensa+.html

Mainokset
%d bloggers like this: