Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Räsänen: Tarkoituksena turvata poliisitoiminnan taso

Räsänen: Tarkoituksena turvata poliisitoiminnan taso

22.8.2012

Poliisiasioista vastaavan sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan poliisilaitosten määrän vähentäminen ei heikentäisi poliisin näkyvyyttä.

 

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) puolustaa esitystä liikkuvan poliisin lakkauttamisesta. Hän sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa keskiviikkona, että hallinnon keventämisellä halutaan turvata poliisitoiminnan taso.

– 30 miljoonan euron säästö ei ole leikkaus poliisitoimesta pois, vaan se on uudelleen kohdennus poliisimiesten palkkaukseen.

Sisäministeriön työryhmä esittää liikkuvan poliisin lakkauttamista eli liikkuvan poliisin sulauttamista paikallispoliisin liikennevalvontaan. Työryhmä esittää myös hallinnollisten poliisilaitosten vähentämistä 24:stä 11:een. Ehdotus liikkuvan poliisin lakkauttamisesta on saanut täystyrmäyksen poliisiasioita käsittelevältä eduskunnan hallintovaliokunnalta.

Räsänen vetoaa myös siihen, että liikkuva poliisi toimii jo nyt alueellisissa yksiköissä ja liikkuva poliisi sekä paikallispoliisi hoitavat hyvin pitkälti samoja tehtäviä.

– Liikennevalvonnasta 55 prosenttia hoitaa paikallispoliisi ja 45 prosenttia liikkuva poliisi. Rattijuoppousvalvonnasta hoitaa valtaosan paikallispoliisi ja raskaan liikenteen valvonnasta liikkuva poliisi, mutta ne tekevät jo rinnakkain samaa työtä.

Sisäministeri puolustaa olevan järkevää, että organisaatiot voitaisiin yhdistää hallinnollisesti ja muodostaa suurempiin poliisialueisiin liikennevalvontayksiköitä.

– Pidän tärkeänä, että niissä säilyy sama henkilötyövuosimäärä, joka tällä hetkellä kohdistuu liikennevalvontaan.

”Liikennevalvonnan tasoa ei vähennetä”

Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala jätti raportista eriävän mielipiteen. Rantalan mukaan liikennevalvonnan resursseja tullaan paikallispoliisissa siirtämään muuhun poliisitoimintaan.

Räsänen vakuuttaa, ettei niin saa tapahtua.

– Tämä on ollut minulla ehdoton edellytys, liikennevalvonnan tasoa ei vähennetä.

Sisäministerin mukaan poliisilaitosten määrän vähentäminen ei heikentäisi poliisin näkyvyyttä.

– Poliisilaitos ei tarkoita poliisiasemaa vaan hallinnollista asemaa. Hallinnon keventäminen ja yksinkertaistaminen luo tilaa sille, että poliisimiehiä voidaan palkata.

http://yle.fi/uutiset/rasanen_tarkoituksena_turvata_poliisitoiminnan_taso/6265075

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: