Etusivu > LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN PAKKOKEINOT > Räsänen: Liikkuvanpoliisin tarinalle tulee loppu, rivin välistä luettuna tällä hallituskaudella.

Räsänen: Liikkuvanpoliisin tarinalle tulee loppu, rivin välistä luettuna tällä hallituskaudella.

13.8.2012

 

 

 

Räsänen ei näe juurikaan vaihtoehtoja liikkuvan poliisin lakkauttamiselle

 

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) ei näe juurikaan vaihtoehtoja liikkuvan poliisin lakkauttamiselle.

”Liikkuvalla poliisilla ja paikallispoliiseilla on omat alueelliset johtorakenteet. Jos päällekkäisyydet puretaan, syntyy useiden miljoonien eurojen säästö”, Räsänen perustelee HS:n haastattelussa mahdollista lakkauttamista.

Liikkuvaa poliisia uhkaa lakkauttaminen poliisin tulevassa rakenneuudistuksessa. Lakkauttamista on aikeissa esittää sisäministeriön hankeryhmä, joka luovuttaa ensi tiistaina sisäministerille esityksensä poliisin uudesta organisaatiosta.

Räsänen ei halua vielä ilmoittaa varmaa kantaansa liikkuvan poliisin kohtaloon. Hänen mukaansa lakkauttaminen ei kuitenkaan olisi liikennevalvonnan kannalta katastrofi – päinvastoin.

”Tarkoituksena on pelastaa liikennevalvonta eikä ajaa sitä alas. Liikkeellä on ollut vääriä pelkoja”, ministeri sanoo.

Räsänen uskoo, että hallitus pystyy aikanaan pääsemään yksimielisyyteen poliisiuudistuksesta, vaikka liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) vastustaakin liikkuvan poliisin lakkauttamista.

”Jos yksimielisyyttä ei löydy, poliisitoimintaan tarvitaan lisää rahaa. Uskon, että liikenneministeriölläkin on ennestään omia budjettitarpeita, joihin se haluaa käyttää rahansa.”

http://www.hs.fi/politiikka/R%C3%A4s%C3%A4nen+ei+n%C3%A4e+juurikaan+vaihtoehtoja+liikkuvan+poliisin+lakkauttamiselle/a1305592277286

Mainokset
%d bloggers like this: