Etusivu > Epäily, Kiinniotto, Muu hölmöily, Pidätys ja vangitseminen, POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisi:Joskus on maijan koppiin laitettu OC:ta [paprikasumutetta] tai ammuttu etälamauttimella. Kummasti se rauhoittaa.

Poliisi:Joskus on maijan koppiin laitettu OC:ta [paprikasumutetta] tai ammuttu etälamauttimella. Kummasti se rauhoittaa.

10.8.2012

Poliisi: ”Voimankäyttöä arastellaan turhaan”

”On tiettyjä faktoja, joita tavalliset ihmiset vieroksuvat. Me esimerkiksi koemme, että suuri osa rakennuksille töihin tulevista virolaisista ei ole rehellistä jengiä. Romanian romanit ovat olleet aika riesa. Ne ovat härskejä, tekevät melkein mitä vain, nappailevat lompakoita.

Olemme tottuneet siihen, että tasaisin väliajoin poliisia haukutaan rasistiksi. Mutta ei se meitä hetkauta. Huutelevat, mitä huutelevat. Totuus on kuitenkin, että Tallinnan laivalta sitä ainesta tulee. On tuntuma, että normikansalaiset vain haluaisivat aina uskoa parasta.

Poliisin ammattitaitoon kuuluu, että osaa pitää silmällä tiettyjä tyyppejä. Kun vaikka somaliporukat kokoontuvat, niitä aina vähän seurataan. Moni varmasti ajattelee, että me lokeroidaan tai katsotaan rasistisesti. Mutta on monesti havaittu, että se tuottaa tuloksia.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että usein turhaan arastellaan käyttää voimankäyttövälineitä. Nykyään aina on joku ottamassa tilanteen videolle, ja ollaan yhtäkkiä YouTubessa. Niin kuin kävi vastikään Tampereella. Sitten ruoditaan.

Periaate on, että sitä saa mitä tilaa. Vaikka olisit aggressiivinen, mutta ymmärrät niellä tappiosi, niin ei me turhaan kuriteta ja nöyryytetä ihmisiä. Mutta jos ei ymmärrä ja suu käy…

Ei me silloin aleta kamppailla, kun 25 ihmistä tuijottaa. Mutta sitten myöhemmin, kun ollaan maijassa ja asiakas ei ota uskoakseen, niin sitä saa, mitä tilaa. Joskus on ikkunasta laitettu OC:ta [paprikasumutetta] tai ammuttu etälamauttimella. Kummasti se rauhoittaa.

Ei kukaan koulutuksessa näin opeta, mutta näin se menee. Keinoja on, mutta ei niistä monesti kauheasti puhuta. Se tapahtuu usein semmoisissa paikoissa, missä ei ole yleisöä eikä kameroita.

Tosi pahat ylilyönnit ovat kuitenkin harvassa. Ei tule mieleen kertaakaan, että olisi keneltäkään todella karannut homma lapasesta. Mikä on tietysti hyvä, sitä pitää aina pyrkiä painottamaan. Mutta ei sitä tarvitse ihmisten sylkykuppinakaan olla.”

Poliisi, partioinut kymmenisen vuotta Helsingissä

http://nyt.fi/20120810-pappi-rinnat-haeiritsevaet-ehtoollisella-ja-kahdeksan-muuta-ammattisalaisuutta/

Mainokset
%d bloggers like this: