Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Hakkeri käytti 3d-printattuja avaimia avatakseen poliisin käsiraudat

Hakkeri käytti 3d-printattuja avaimia avatakseen poliisin käsiraudat

17.7.2012

Saksalainen tietoturvakonsultti näytti perjantaina New Yorkissa pidetyssä hakkerikonferenssissa, miten poliisin käsiraudat voi saada auki käyttäen 3d-tulostimella tehtyjä avaimia, kirjoittaa talouslehti Forbes.

”Ray”-nimellä itseään kutsuva tietoturva-asiantuntija käytti 3d-tulostinta tehdäkseen muovisia versioita avaimista poliisin käyttämiin käsirautoihin sekä englantilaiselta Chubb- että saksalaiselta Bonowi-valmistajalta. Rayn muoviset avaimet avasivat helposti yritysten käsiraudat.

Kyseessä on vakava ongelma valmistajille, sillä poliisilaitokset käyttävät yleensä samoja ja avaimia kuin mitkä valmistajalta on saatavilla. Rikolliset ovat voineet aiemminkin tietenkin tehdä kopioita avaimista, jos heillä on ollut hallussaan alkuperäiset avaimet. 3d-tulostuksen avulla rikolliset voivat kuitenkin valmistaa omia kopioita avaimista, jos heillä on pääsy valmistajien digitaalisiin avainmalleihin.

Ray aikoo julkaista avainten cad-tiedostot verkkoon

Ray kertoo Forbesille, että aikoo ladata yritysten cad-tiedostot avaimista 3d-tulostukseen tarkoitetull web-alusta Thingiverselle myöhemmin tällä viikolla.

Tietoturva-asiantuntija kertoo, että hänen tavoitteensa ei ole heikentää poliisin toimintaa, vaan kertoa heille heidän käsirautojensa haavoittuvuuksista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen tapa, miten rikolliset voisivat hyötyä 3d-tulostamisesta. Rikollisryhmät ovat jo aiemmin käyttäneet tekniikkaa rakentaakseen parempia huijauslaitteita pankkiautomaatteihin.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/hakkeri+kaytti+3dprintattuja+avaimia+avatakseen+poliisin+kasiraudat/a822850

Mainokset
%d bloggers like this: