Etusivu > Muu hölmöily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Ylikonstaapelin haistattelu valtiovallalle meni överiksi

Ylikonstaapelin haistattelu valtiovallalle meni överiksi

15.6.2012

Valtiovallalle valtakunnallisessa suorassa radiolähetyksessä haistatellut liikkuvan poliisin ylikonstaapeli on joutunut esimiehensä puhutteluun.

Liikkuvan poliisin Mikkelin yksikössä palveleva ylikonstaapeli Seppo Tompuriesitti viime sunnuntaina Radio Novan liikennelähetyksessä levytoivomuksensa ohjelman juontajalle Lauri Salovaaralle. Tompuri halusi kuulla Irwin Goodmanin kappaleen ”Haistakaa paska koko valtiovalta”.

Sanomattakin on selvää, mistä ylikonstaapeli halusi päättäjille viestittää.

 

Ylikomisario Jarmo Puustisen mukaan Tompuri teki virhearvion ja syyllistyi ylilyöntiin.

Tompuri on antanut esimiehelleen selvityksen tempauksestaan. Asian käsittely on kesken.

– Se oli hetkellinen päähänpisto. Sepolla on tapana esittää toivekappale, kun hän tekee Novan kanssa yhteistyötä. Nyt siinä ilmeisesti oli viisari niinsanotusti harmittavassa asennossa. Hänellä tuli tämmönen tunteenpurkaus siihen keskusteluun, mitä on käyty liikenteenvalvonnan tärkeydestä, Puustinen sanoo Suomenmaalle.

Puustisen mukaan Tompuri on harmitellut valintojaan jälkeenpäin.

 

Tompurin laskujen mukaan liikkuvaa poliisia ollaan lakkauttamassa jo kahdeksatta kertaa.

Puustiselta heruu myös ymmärrystä alaisensa päättäjiin kohdistuvalle arvostelulle.

– Kyllä muutoksen pyörteissä oleminen sillä tavalla kenttähenkilökuntaa koettelee. Varsinkin tällainen keskustelu, mikä yhteiskunnassa taas velloo. Se aiheuttaa välillä tunteenpurkauksia kahvipöydässä. Nyt meni radioon asti, Puustinen toteaa.

LP:n Mikkelin yksikön päällikön mukaan Tompuri on toistaiseksi hyllytetty kommentaattorin tehtävistä Radio Novassa.

 

Jarmo Puustinen on palvellut liikkuvaa poliisia vuodesta 1995. Hän luottaa edelleen siihen, että Suomenmaassa arvostetaan ammattimaista liikenteenvalvontaa.

– Voi sanoa, että liikenteen valvonta on ammattilaisten hommaa ihan viimeisen päälle. Jos ajatellaan teknistä kehitystä ja valvonnan yhdenmukaisuutta koko maassa, niin olen edelleen valtakunnallisen organisaation kannalla, hän sanoo.

Puustisen mukaan muista maista on olemassa varoittavia esimerkkejä, mitä tapahtuu, jos valtakunnallinen organisaatio pilkotaan pieniin yksiköihin.

Hän kehottaa poliisin tilaa pohtivaa työryhmää ajattelemaan asioita myös maalaisjärjellä.

 

Suurin kysymysmerkki on Puustisen mukaan prioriteetit, jos liikkuva poliisi sulautetaan paikallispoliisiin.

– Miten pitkään liikennevalvonta säilyy tärkeänä prioriteettina, vai jääkö se hälytystehtävien ja rikostorjunnan jalkoihin. Näitä asioita on syytä pohtia ennen kuin hyvää systeemiä muutetaan radikaalisti, Puustinen toteaa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vakuutti Suomenmaan haastattelussa viime maaliskuussa, että liikennevalvonta ei vähene, vaikka LP erillisyksikkönä pilkottaisiin pieniin.

 

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/ylikonstaapelin_haistattelu_valtiovallalle_meni_%C3%B6veriksi_5875857.html

Mainokset
%d bloggers like this: