Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > ”Kun ottaa huomioon hirvikiväärin tehon, taktinen liivikään ei olisi pelastanut poliisia”

”Kun ottaa huomioon hirvikiväärin tehon, taktinen liivikään ei olisi pelastanut poliisia”

30.5.2012

 

Hyvinkäällä loukkaantunut naispoliisi ei olisi selvinnyt vammoitta, vaikka hän olisi ehtinyt pukea ylleen taktisen suojaliivin, sanoo rikoskomisario Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista.

Miksi edes järeä turvaväline ei olisi pelastanut häntä?

– Kun ottaa huomioon aseen (hirvikiväärin) tehon, ei ole juuri merkitystä sillä, kumpi liivi hänellä oli päällään. Jo henkilökohtainen liivi hidasti jonkin verran luodin kulkua, ja taktinen olisi ehkä hidastanut sitä lisää. Muuten sillä ei ole merkitystä.

Miksi poliisit pitävät taktisia liivejä auton takaosassa. Eikö niitä kannattaisi pitää päällä?

– Järjestyspartioilla on aina henkilökohtainen suojaliivi päällään. Sen voi huomata, jos sattuu näkemään poliisin selkäpuolelta. Taktinen liivi on niin raskas, ettei sitä voi pitää päällä koko ajan.

 

Vanhemmat nukkuivat, kun ampuja kävi hakemassa aseet mukaansa

 

Hyvinkään ampuja Eero Hiltunen vei käyttämänsä kolme asetta vanhempiensa asekaapista perjantain ja lauantain välisenä yönä silloin, kun vanhemmat olivat nukkumassa. Vanhemmat eivät olleet ilmeisesti heränneet käyntiin. Asiasta kirjoittavat Iltalehti ja Ilta-Sanomat päivän paperilehdissään.

Lehdillä on ristiriitaista tietoa siitä, tiesikö Hiltunen, missä lukitun asekaapin avaimia pidetään. Iltalehti kirjoittaa, että 18-vuotias joutui etsimään asekaapin avaimia. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista sanoo Iltalehdelle, että Hiltunen on itse kertonut olleensa tietämätön avaimen säilytyspaikasta. Ilta-Sanomat puolestaan kirjoittaa, että saamiensa tietojen mukaan Hiltunen tiesi, missä avaimet ovat.

Hiltunen käytti ampumiseen pienoiskivääriä ja hirvikivääriä. Yhden hirvikiväärin hän kätki metsään. Asekaapissa oli kaikkiaan kuusi asetta. Asevalintaansa Hiltunen ei ole kommentoinut poliisille. Poliisin tiedossa ei ole tällä hetkellä, onko Hiltunen harjoitellut ampumista oikeilla aseilla ennen tekoaan. Hiltunen harrasti airsoftia, jossa ammutaan yleensä muovikuulia.

Poliisi aikoo Iltalehden mukaan kuulla metsästystä harrastanutta isää tällä viikolla. Ihaksisen mukaan isän ei tarvitse lausua ammuskelusta mitään, mutta asekaappiasiassa isää voidaan kuulla.

 

 

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194745237789/artikkeli/+kun+ottaa+huomioon+hirvikivaarin+tehon+taktinen+liivikaan+ei+olisi+pelastanut+poliisia+.html

Mainokset
%d bloggers like this: