Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Poliisi pidätti mielenosoittajia Bakussa Euroviisujen alla

Poliisi pidätti mielenosoittajia Bakussa Euroviisujen alla

21.5.2012

Muutamia kymmeniä osoitti mieltään Azerbaidzhanin hallitusta vastaan ja vaati sen eroa. Viranomaisten mukaan ihmisoikeusjärjestöt levittävät maan vastaista propagandaa.

Poliisi on pidättänyt kymmenkunta mielenosoittajaa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Mielenosoittajat vaativat hallituksen eroa ja demokratiaa maahan. Välikohtaus sattui maanantaina, vain päivää ennen Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia.

Noin nelisenkymmentä mielenosoittajaa kokoontui Bakun keskustaan hallintorakennusten eteen. Silminnäkijöiden mukaan poliisit raahasivat mielenosoittajia busseihin.

Azerbaidzhanin ihmisoikeudet ovat olleet tapetilla erityisesti Euroviisujen alla. Presidentinkanslian viranomaisen mukaan kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ja länsimainen media ylläpitävät ”Azerbaidzhanin vastaista propagandaa”.

– Näillä järjestöillä on tarkoitus vahingoittaa Azerbaidzhanin mainetta. Ne tekevät sen tietoisesti. Ne ovat vaikutusvaltaisia järjestöjä, emmekä halua, että azerbaidzhanilaiset menettävät luottamuksensa niihin, sanoi presidentinkanslian PR-osaston johtaja Ali Hasanov.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet viranomaisia vapauttamaan vangitut oppositioaktivistit sekä takaamaan mielenosoittajille ilmaisunvapaudet.

Poliisit ovat lisänneet näkyvyyttään Bakussa ja turvatoimia on tiukennettu. Pelkona on, että ääri-islamilaiset ryhmittymät tekisivät iskuja Euroviisujen aikaan.

Mistä on kyse?

  • Azerbaidzhanin ihmisoikeudet ovat olleet esillä Euroviisujen alla
  • Maan viranomaisten mukaan kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ja länsimainen media ylläpitävät ”Azerbaidzhanin vastaista propagandaa”
  • Ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet vapauttamaan vangitut oppositioaktivistit sekä takaamaan mielenosoittajille ilmaisunvapaudethttp://yle.fi/uutiset/poliisi_pidatti_mielenosoittajia_bakussa_euroviisujen_alla/6104524?origin=rss&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Mainokset
%d bloggers like this: