Etusivu > Epäily, Kiinniotto, MUUT POLIISI ASIAT, Pidätys ja vangitseminen, POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Putkakuolemat > Mies yritti itsemurhaa poliisiautossa – kuoli myöhemmin vammoihinsa

Mies yritti itsemurhaa poliisiautossa – kuoli myöhemmin vammoihinsa

21.5.2012

Mies yritti itsemurhaa poliisiauton takaosassa Iin ja Oulun välillä torstain vastaisena yönä viime viikolla.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi meni selvittämään perheväkivaltatilannetta Iihin. Tapauksen yhteydessä mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelystä.

Matkalla Iistä Oulun poliisiasemalle mies päätyi epätoivoiseen tekoonsa, joka huomattiin Oulun poliisilaitoksen pihalla. Miestä alettiin elvyttää välittömästi, ja paikalle hälytettiin sairaankuljetus.

Mies vietiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Hän kuitenkin kuoli vammoihinsa varhain sunnuntaiaamuna.

Tutkinnanjohtaja Erik Kärkkäinen Oulun poliisista kertoo, että tapauksesta on meneillään kolme tutkintaa. Oulun poliisilla on vastuullaan pahoinpitelyn tutkinta ja kuolemansyynselvitys.

”Koska henkilö on kuollut poliisin tiloissa, siitä tehdään poliisirikosilmoitus. Sen seurauksena Lapin poliisi tutkii asiassa virkavelvollisuuden rikkomista. Voi olla, että kuolemansyynselvityskin siirtyy vielä Lapin poliisin tehtäväksi”, Kärkkäinen sanoo.

Kaleva 21.5.2012

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mies-yritti-itsemurhaa-poliisiautossa-kuoli-myohemmin-vammoihinsa/594050/

Itsemurha yritys, kiinniotettuna, poliisiautossa.

19.5.2012

Epätoivoinen teko poliisiautossa – omaiset järkyttyivät

Iiläismiehen sukulaiset ei voi edelleenkään käsittää kuluneen viikon tapahtumia. He kävivät tänään jättämässä todennäköisesti viimeiset hyvästinsä 37-vuotiaalle miespuoliselle perheenjäsenelleen.

Mies on maannut keskiviikosta lähtien hengityskoneessa Oulun yliopistollisessa sairaalassa yritettyään riistää henkensä poliisiauton takaosassa.

– En voi käsittää, miten tällaista voi tapahtua. Poliisin pitäisi olla se, joka suojelee kaikkia, miehen velipuoli ihmettelee järkyttyneenä.

Oulun poliisin johtokeskuksen yleisjohtaja Ilkka Riikola vahvistaa, että tapaus on kirjattu ja poliisin tutkinnassa. Poliisi ei kuitenkaan aio tiedottaa tapauksesta enempää ennen ensi viikkoa.
Miehen velipuolen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun miehellä oli ollut riitaa naisystävänsä kanssa. Nainen oli soittanut paikalle poliisit, jotka ottivat miehen mukaansa.

Partio lähti kuljettamaan miestä poliisiauton takaosassa Iistä Ouluun putkaan. Velipuolen mukaan mies oli päätynyt epätoivoiseen ratkaisuunsa jossakin vaiheessa matkan aikana.
Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka pian poliisit huomasivat tapahtuneen.

Velipuolen mukaan tapaus tuli perheelle täytenä yllätyksenä.
– Tämä oli meille täysi yllätys ja shokki. Tämä ei jää tähän, aiomme ottaa selvää, mitä tässä oikein on tapahtunut.

Iltalehti 19.5.2012

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012051915596107_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: