Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Rikolliset iskivät Britannian poliisia vastaan

Rikolliset iskivät Britannian poliisia vastaan

4.5.2012

Rikolliset ovat iskeneet jo toista kertaa Britannian vakavia rikoksia tutkivaa poliisiyksikköä vastaan. Keinona on palvelunestohyökkäys, josta on onneksi lähinnä tilapäistä harmia. Poliisin toimiin vastataan yhä useammin kostotoimilla netissä.

Iskujen kohteena on Britannian Serious Organised Crime Agency eli Soca. Se tutkii vakavia rikoksia, myös tietokonerikoksia.

Poliisi on vahvistanut, että sitä vastaan isketään palvelunestohyökkäyksellä. Nettipalvelu yritetään tukkia erittäin suurilla liikennemäärillä. Tässä on myös onnistuttu, sillä Socan sivusto on pimeä tälläkin hetkellä.

Soca totesi TechWeek Europe -palvelulle, että hyökkäys alkoi keskiviikon puolella. Se on jatkunut koko torstain ajan eikä sivuja ole saatu toimimaan vieläkään. Poliisin edustaja sanoi, että nettipalvelu otettiin pois käytöstä, jotta sivuja ylläpitävän yrityksen järjestelmiin ei kohdistuisi niin suurta kuormaa.

Todennäköisesti kosto, mutta mistä?

Brittiläinen tietoturvayhtiö Sophos kertoo, että isku saattaa liittyä Stratfor-tiedusteluyhtiötä vastaan tehtyyn tietomurtoon. Neljää brittiläistä ja irlantilaista miestä vastaan on nostettu tällä viikolla syytteet. Socaa vastaan hyökättiin samantapaisista syistä viime vuoden kesällä.

Soca oli mukana myös operaatiossa, jossa suljettiin 36 varastettuja luottokorttitietoja myyvää nettisivustoa. Nyt nähty isku saattaisi olla kosto myös tästä tapauksesta.

http://www.tietokone.fi/uutiset/rikolliset_iskivat_britannian_poliisia_vastaan

Mainokset
%d bloggers like this: