Etusivu > LAKI JA OIKEUS, Tuomioistuimet > Syyttäjä valitti omasta mokastaan

Syyttäjä valitti omasta mokastaan

26.4.2012

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi naisen sakkoihin valtionrajarikoksesta syyttäjän syytteen mukaisesti rikoksesta, jota vieläkään ei ollut olemassa.

Sitten syyttäjä mietti asiaa uudelleen ja valitti hovioikeuteen oman syytteensä läpimenosta ja Kymenlaakson käräjäoikeuden tuomiosta syytetylle.

Kouvolan hovioikeus kumosi eilen Kymenlaakson käräjäoikeuden 45-vuotiaalle suomalaisvenäläiselle naiselle langetetun 220 euron sakkotuomion.

Mitään valtionrajarikosta ei ollut olemassakaan, katsoi Kouvolan hovioikeus tuoreessa tuomiossaan.

Koko ongelma syntyi, kun 45-vuotias Vaalimaan tax-free palautuspisteessä työskennellyt nainen toimi työnantajansa ohjeiden vastaisesti ja pyörähti Vaalimaan rajatarkastusaseman ja rajan välissä sijaitsevalta työpaikaltaan Venäjän puolelle tankkaamaan autoaan – ja palasi takaisin Suomeen, jossa asuu.

Vaalimaan rajatarkastusaseman rajavartijat havaitsivat naisen rajanylitykset ja asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Valtionrajarikoksen täyttyminen edellyttää, että joku ylittää valtionrajan luvatta rajatarkastusasemalla käymättä tai muualta kuin virallisen rajanylityspaikan kautta.

Naisella oli kuitenkin työnsä takia lupa ohittaa rajatarkastusasema, koska hänen työpaikkansa oli rajatarkastusaseman ja rajalinjan välissä, mutta Suomen puolella.

Kun nainen jatkoi työpaikaltaan Venäjälle, hän rikkoi työnantajan ohjeita, muttei lakia.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto miettii tuoreen tuomion jälkeen, voiko nainen jatkaa työtään rajatarkastusaseman ja rajan välissä sijaitsevassa tax-free –palautuspisteessä.

ILTALEHTI 26.4.2012

Mainokset
%d bloggers like this: