Etusivu > Epäily, Lain "rajoilla", MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisi salaili lapsen raiskausta, uskovaisen poliisin mukaan Maijan hyväksikäyttö oli jumalan tarkoitus

Poliisi salaili lapsen raiskausta, uskovaisen poliisin mukaan Maijan hyväksikäyttö oli jumalan tarkoitus

26.4.2012

Käski vaieta – Poliisi selvittää
Hiljattain julkaistu Maijan tarina -kirja paljastaa, että Maija joutui kärsimään vuosia seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka alkoi hänen ollessaan 7-vuotias.

Tekijöinä oli kirjan mukaan suuri joukko miehiä, muun muassa Maijan kahden isosiskon puolisot.

Kun Maija oli parikymppinen, hän otti kipeät lapsuuden muistonsa esiin ja meni keskustelemaan asiasta vanhoillislestadiolaiselle maallikkopuhujalle, joka oli ammatiltaan poliisi. Hän kertoi tälle hyväksikäyttötapauksista, koska halusi kuulla uskovaisen poliisin näkemyksen asiaan.

– Kerroin siitä, kuinka ollessani yksin kotona lukemassa kokeisiin, kaksi miestä tuli yhtäkkiä huoneeseeni ja raiskasi minut yhdessä, Maija kertoo kirjassa.

Poliisi oli sitä mieltä, että Maijan lapsena kokemista raiskauksista pitää vaieta.

– Puhuja sanoi, että tekijät ovat kukin tahollaan voineet pyytää asiaa anteeksi, joten siitä ei silloin voi eikä kannata puhua, Maija kuvailee.

Poliisin näkemys oli myös, että kaikella, kuten myös Maijan hyväksikäytöllä, on jumalan tarkoitus. Poliisin suhtautuminen järkytti syvästi Maijaa.

– En ymmärtänyt tilannetta ollenkaan. Eihän lapsi voi olla niin paha, että Jumalan tarkoituksesta aikuiset miehet tekisivät lapselle seksuaalista väkivaltaa.

Hyväksikäytöt tapahtuivat 1970- ja 1980-luvuilla. Maija sulki hirveät muistot mielestään mentyään naimisiin, mutta nosti asiat esiin 1990-luvulla. Maijan sukulaiset ja muu uskonyhteisö suuttuivat ja vaativat Maijaa vaikenemaan hyväksikäytöstä.

Vanhoillislestadiolaisen poliisin kirjan kuvaama toiminta on voinut olla rikos.

– Lähtökohta on se, että jos tällainen tapaus tulee poliisin tietoon, on siitä tehtävä rikosilmoitus tai ilmoitettava esimiehelle. Jos ei ilmoitusta tehdä, asiaa aletaan tutkia poliisirikoksena, poliisihallituksessa laillisuusvalvontaa johtava poliisiylitarkastajaPertti Sihvonen sanoo Iltalehdelle.

Sihvonen aikoo lukea Maijan tarina -kirjan ja perehtyä tapaukseen ennen kuin kommentoi enempää.

Sihvonen pitää kuitenkin mahdollisena, että jos poliisi on tehnyt rikoksen, se voi olla vanhentunut.

Uhri sai vihat

* Viime viikolla julkaistu Maijan tarina -kirja paljastaa hirvittävän seksuaalisen hyväksikäytön, jonka kohteeksi pieni tyttö joutui vanhoillislestadiolaisten piirissä.

* Ensimmäisen kerran Maija raiskattiin kirjan mukaan, kun hän oli 9-vuotias.

* Hyväksikäyttöä hän oli kuitenkin joutunut kohtaamaan jo aiemmin 7-vuotiaana. Useat miehet raiskasivat Maijan tämän lapsuuden aikana.

* Kun Maija oli 13-vuotias, hänen isänsä käski lopulta miehiä lopettamaan tekonsa. Sen jälkeen Maijaa ei enää hyväksikäytetty perhepiirissä, mutta hän joutui vielä myöhemmin kokemaan sitä eräältä tuttavalta.

* Kun Maija nosti hyväksikäytön esiin parikymppisenä sukulaiset ja tuttavat raivostuivat ja syyttivät Maijan vietelleen lapsena hyväksikäyttäjänsä, joista oli tullut uskovien piirissä pidettyjä ja arvostettuja miehiä.

* Maija kertoo kirjassaan, että lapset, aviomies ja usko antoivat hänelle voimaa selvitä.

ILTALEHTI 26.4.2012

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042615499590_uu.shtml

%d bloggaajaa tykkää tästä: