Etusivu > Kotietsintä, POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Tuomiot > Poliisi toimi vastoin lakia asianajaja Ripatin kotietsinnässä

Poliisi toimi vastoin lakia asianajaja Ripatin kotietsinnässä

24.4.2012

Poliisi on menetellyt lainvastaisesti asianajaja Juhani Ripattiin kohdistuneessa kotietsinnässä. Helsingin käräjäoikeus on antanut asiasta ratkaisun aiemmin keväällä.

Tieto lainvastaisesta kotietsinnästä tuli julkisuuteen keskiviikkoaamuna, kun Helsingin käräjäoikeus alkoi puida Pihlajamäen laajan huumejutun rahanpesuhaaraa.

Ripattia syytetään kahdesta törkeästä rahanpesusta ja ampuma-aserikoksesta.
Hän vaatii osaa juttuun liittyvästä aineistosta salaiseksi lainvastaisen kotietsinnän vuoksi. Ripatin puolustuksen mukaan kotietsinnällä hankittu aineisto loukkaa Ripatin yksityisyyden- ja asianajosuojaa.

Rahanpesurikoksista on syytteessä myös neljä muuta ihmistä, joista yksi on mittavan rikoshistorian omaava Raimo Tienhaara.

Rikossyytteet liittyvät Pihlajamäen laajaan huumejuttuun, jonka käsittely alkoi oikeudessa maaliskuun lopussa. Tuolloin oikeudessa luettiin syytteet 23 henkilölle, joista 16:ta syytetään törkeistä huumausainerikoksista.

Tämän oikeudenkäynnin pääkäsittely on jo päättynyt, ja käräjäoikeus antaa kesäkuussa huumesyytteistä kansliatuomion.

Rahanpesuhaarassa on kyse huumebisnekseen liittyvistä rahoista. Asianajaja Ripatin epäillään osallistuneen huumerahojen kätkemiseen viranomaisilta, kun hän toimi yhden Pihlajamäen huumejutun epäillyn avustajana.

Kyse on vangittuna olleen miehen viesteistä, jotka Ripatti on välittänyt eteenpäin. Ripatti on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja todennut, että hänellä oli poliisin tutkijan lupa viestien välittämiseen.

Oikeudenkäynnille on varattu kolme käsittelypäivää.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisi+toimi+vastoin+lakia+asianajaja+Ripatin+kotietsinn%C3%A4ss%C3%A4/a1305560550578

Mainokset
%d bloggers like this: